[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Garda de Finanțe va începe o serie de controale pentru a identifica munca nedeclarată și subdeclarată, adică „munca la negru”

Se pare că „fenomenul muncii fără forme legale” evoluează, iar Guardia Di Finanza va începe o serie de controale pentru a identifica munca nedeclarată și subdeclarată, adică „munca la negru” și la gri, unde denunțurile și problemele apar în momentul încetării raportului de muncă și nu atunci când lucrătorul este la discreţia celui în folosul căruia prestează munca.

Conform datelor obținute din raportul Inps, cele mai mari nereguli se înregistrează în domeniul asistenței familiale, urmat de agricultură. Zonele cu cele mai ridicate valori sunt Calabria și Campania, respectiv 9,9% și 8,8%, sunt urmate de Sicilia, Puglia, Sardegna și Molise.

Cheltuielile anuale ale italienilor pentru lucrătorii casnici și îngrijitori se ridică la circa 7 miliarde de euro pe an (doar pentru cei în regulă). Și tendința este în creștere, având în vedere că, potrivit INPS, Italia va avea nevoie de 25% mai mulți îngrijitori de acum până în 2030, scrie investireoggi.it.

În Italia, aproximativ 50% dintre îngrijitori lucrează în negru. În cazurile „cele mai bune„, acestea sunt „zone” gri, deoarece contractul există, dar clasificarea este greșită, ceea ce reprezintă tot o formă de exploatare.

Multe raporturi de muncă se termină în instanță. Adresați-vă unui patronat, astfel puteți verifica numărul zilelor de concediu neutilizate, orele de lucru neplătite și al treisprezecelea salariu omis.

Lucrătorii din domeniul asistenței familiare și a persoanei în Italia sunt încadraţi pe 4 niveluri.

Citiți aici: Cum poate fi încadrat lucrătorul la domiciliu?

 

Lasă un răspuns