[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia în recesiune tehnică.

Italia a intrat din nou în recesiune, la doar patru ani după ultima prin care a trecut, potrivit datelor oficiale făcute publice joi de ISTAT.

ISTAT (Institutul Național de Statistică Italian) a publicat joi, 31 ianuarie, datele referitoare la economia italiană: – 0,2 scădere în cel de-al patrulea trimestru. Un procent mic, dar care, cumulat și cu o scădere a PIB-ului de 0,1%, duc țara în recesiune tehnică.
Mai mult, zona Euro resimte acest lucru care a făcut ca economia să încetinească în trimestrul a III-lea (creștere de doar 0,2%), cauza fiind însăși Italia.

Eurostat a arătat joi că economia zonei euro a crescut cu doar 0,2 la sută în ultimul trimestru, iar în 2018 cu doar 1,8%.
Tipic italian, într-o declarație a prim-ministrului Giuseppe Conte, s-a arătat că „există elemente care ne pot face să sperăm la o revenire în a doua jumătate (n.r. a anului).” Practic o amânare caracteristic italiană în speranța că lucurile le pot „aranja” pe traseu.

Mai mult, Conte spune că „datele pozitive nu depind de Italia: de China, de Germania, care e prima noastră țară în care exportăm. Trebuie să privim cu entuziasm la creșterea economică și suntem încrezători că în 2019 vom atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit.”
 

Alţi factori importanți internaționali contribuie la încetinirea economiei zonei euro:
1. ieşirea Marii Britanii din UE şi
2. teama de un război comercial global generat de tensiunile dintre SUA şi China.

Lasă un răspuns