[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia în topul certificărilor alimentare de calitate în Europa

Produsele alimentare italienești certificate  Dop (de orgine protejată), Igp (Indicație Geografică Protejată) e Stg (Specialitate Geografică Garantată) sunt pe primul loc în UE, potrivit ISTAT (Institututlui Italian Național de Statistică).

La sfârșitul anului 2017, 295 produse alimentare din Peninsulă aveau certificatele de calitate menționate mai sus, cu 4% mai mult decât în 2016 (din acestea, 285 fiind active).  

Studiul ISTAT mai arată că la 29 octombrie 2018 numărul acestora s-a ridicat la 299.  Cele mai multe produse certificate? Se află în regiunile Emilia-Romagna și Veneto, 45 și respectiv 38. 

În ceea ce privește categoriile de alimente cele mai apreciate, unde au fost atribuite cele mai multe recunoașteri, fructe și legume și cereale se află pe primul loc (111 produse), brânzeturi (53), ulei extravirgin de măsline (46)  și preparate din carne (41). 

Italia rămâne astfel, așa cum este cunoscută, locul unde se mănâncă bine, curat, unde se găsesc produse diferite și difersificate pe fiecare zonă… Țara bunului trai, țara europeană cu populația cea mai longevivă, a doua în lume după Japonia.  

Lasă un răspuns