[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – lovită necruțător de al doilea val de al pandemiei.

Autorităţile italiene au raportat un număr record de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei. Nu mai puţin de 40.902 de oameni au fost depistaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. Recordul de infectări zilnice în primăvară a fost de 6.554.

Noul bilanţ al infectărilor zilnice ridică numărul total al îmbolnăvirilor din Italia la 1.107.303. Autorităţile au raportat 550 de decese din cauza acestei boli în ultimele 24 de ore, bilanţul total al deceselor ajungând la 44.139, relatează presa internaţională. Pe fondul creşterii numărului de cazuri pe întreg teritoriul ţării, Italia a decis impunerea unei carantine stricte, începând cu ziua de duminică, în două noi regiuni: Campania şi Toscana. Autorităţile locale din Campania, regiune care include şi oraşul Napoli, continuă să tragă semnale de alarmă, spunând că spitalele din regiune sunt în pragul colapsului. 

Presa italiană a dat publicităţi filmări al unor scene şocante din spitalele din Napoli. La o unitate medicală, medicii au adus rezervoarele de oxigen şi alte echipamente în parcarea spitalului pentru a-i trata pe cei bolnavi direct în maşină pentru că secţia de primiri urgenţe era plină.  

„Mai avem două-trei săptămâni să luăm o decizie în privinţa unei carantine totale pe întregul teritoriu al ţării”, a spus Walter Ricciardi, principalul consilier al guvernului de la Roma pentru combaterea pandemiei.  

Italia a reînceput introducerea de restricţii pe fondul creşterii dramatice a numărului de cazuri în ultimele săptămâni repartizând regiunile în trei categorii de risc. Campania şi Toscana urmează, astfel, regiunile Lombardia, Bolzano, Piemont, Valle d’Aosta şi Calabria în impunerea de măsuri specifice categoriei roşii de risc.    Impunerea de noi restricţii a dus la proteste violente, mai ales în Napoli şi zonele adiacente.

sursa: adev.ro/qjr5co

Lasă un răspuns