[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia. Modificări în Codul Rutier: două luni fără permis cei care conduc vorbind la telefon, parcări gratuite…

M5S (Movimento 5 Stelle) și Lega, cele două partide aflate la putere în Italia, s-au pus de acord pentru noi modificări ale Codului Rutier ( codice della strada ) pe care le-au trimis spre vizionare tuturor grupurilor parlamentare. Astfel că, luna viitoare, acestea vor ajunge în Parlament și la Comisia Transporturi. 

Iată noile modificări propuse de Guvern:

OPRIREA INTERZISĂ
 

Două puncte de pe permis le sunt luate celor care parchează/opresc pe spațiile destinate încărcării mașinilor electrice, patru celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap sau pe trotuare. În plus, acestora se vor aplica amenzi cuprinse între 161 și 647€. LA fel, cei cu motorete/motociclete care comit aceste infracțiuni, vor fi amendați cu sume de la 80 la 328 €.

CRESC CONTROALELE

Crește numărul controalelor din partea forțelor de ordine. Folosirea stupefiantelor și etnobotanicelor vor putea fi controlate prin prelevarea probelor de salivă. Cine refusă să se supună cotrolalelor și prelevării salivei vor fi sancționați cu amenzi între 422 și 1.697 euro.

Bicicletele vor putea circula pe străzile destinate transportului. Înaintea semafoarelor și a intersecțiilor va exista o linie de oprire avansată denumită «casa avanzata». Acestea vor fi realizate doar pe străzile unde circulația este consimțită la viteze de maxim 50 km/oră și vor fi puse la o distanță de cel puțin 3 m față de linia de oprire a mașinilor. 

BICILCETE ÎN AUTOBUZE

1. Autobuzele de închiriat vor fi dotate cu sisteme de poziționat bicicletele.

2. Ambulanțele vor putea transporta, odată cu cel îngrijit, și un însoțitor. 

3. Se elimină plata autostrăzilor de către mașinile cu numere CRI (Croce Rossa Italiana), mașinile altor instituții de amblanță, ale Protecției Civile și organizațiilor de voluntariat.

4. Abolirea  taxei de „bollo” pentru mașinile istorice
5. Spațiile destinate ambulanțelor vor fi vopsite în roșu

PARCĂRI

1. Parcări gratuite, delimitate în culoare roz, pentru mașinile conduse de femei gravide și cele care au un copil sub 1 an

2. Se elimină obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire pe timp de zi

3. Crește perioada de valabilitate a permisului provizoriu (foglio rosa) până la 12 luni.
4. Scuterele de 125 cc vor putea circula pe autostrăzi

5. Pe străzi vor fi afișate mesaje sociale și de sensibilizare

6. Lumina galbenă a semafoarelor va avea o durată limitată la maxim 5 secunde.

Lasă un răspuns