[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ITALIA: NOI MĂSURI PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE IMIGRANȚI

Italia cere Uniunii Europene soluții concrete pentru diminuarea fluxului de imigranți.

migranti_2-kbTF-U43080473000561vsC-593x443@Corriere-Web-Sezioni

Cuvintele ministrului Angelino Alfano sunt foarte clare: «Europa se dovedește a fi deschisă și solidară pentru că până acum am făcut totul singuri». Este un semn că tratativele sunt deschise și că, pentru Italia proiectul „plan Juncker”, la care Marea Britanie a spus deja nu, este departe de a fi o soluție privind emigrația.

Italia cere certitudini cu privire la administrarea judiciară a procedurilor de imigrare și «cotele obligatorii de gazdă».

Guvernul italian cere redistribuirea a cel puțin 25.000 de imigranți în Europa. Anul trecut Italia a investit mai mult de 630 milioane de euro pentru întampinarea emigranților, iar în 2015 cifra este de natură să depășească 800 milioane de euro.

img1024-700_dettaglio2_Federica-Mogherini

Înaltul Reprezentant pentru politică externă al UE, Federica Mogherini în cadrul Consiliului de Securitate al ONU declară : «Trebuie distrus modelul de afaceri a traficanților de imigranți și este necesară certitudinea că bărcile nu mai sunt folosite». Pentru a rezolva urgența imigranților din Marea Mediterană este nevoie de «o solidaritate comună, acțiune pe termen lung și măsuri imediate», a reiterat reprezentantul Uniunii către Consiliului de Securitate.

«Criza emigranților  din Marea Mediterană  este o criză europeană, o criză a Africii și o criză în lume. Prima noastră prioritate ar trebui sa fie cea de a salva vieți și de a acționa impreună», a concluzionat Mogherini.