[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Prima ediție a concursului „Cunoaște România”

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, elevii LCCR din Italia au sărbătorit împreună, într-un loc plin de istorie, în Academia di România în Roma, cei zece ani de predare a limbii, culturii și civilizației românești în școlile din țările membre aleUniunii Europene și Ziua Națională a României care se apropie cu Concursul  tematic „Cunoaște Romania!” 2017.

Acest concurs, este la a 5 –a ediție în Spania iar în Italia se propune pentru prima dată cu faza regională la Roma și Torino.

Cadrul oficial si importanța evenimentului au fost marcate și prin cuvântul de deschidere al Directorului Academiei, Prof.Dr Rudolf Dinu. Mesajul de felicitari și succese a Ambasadorului României în Italia Domnul George Bologan a fost transmis de Ministrul delegat domnul George Milosan atât elevilor cât și întregii comunități.

prof. LCCR Angela Nicoara, prof. dr. Rudolf Dinu- Director Accademia di Romania

Elevii LCCR din competiție învață în școli din regiunile Lazio, Marche, Umbria și sunt coordonați de profesoarele: AngelaNicoară, CarmenBălan, CatalinaBirdea, ClaudiaRojog, DoinaRaducioi, GabrielaLungu, GinaDumitriu, IleanaLucia Pop, ManuelaGhiurca, NinaToma,  SilviaPaun SimonaVasile, ValentinaPopa.

La cele trei secțiuni aleConcursului tematic de limba, cultură și civilizație romȃneasca:

1. Concurs LCCR „Cunoaște Romȃnia!”

2. Activități complementare de creație „Cu gândul la Romania”

3. Momente artistice „România te iubim!” s-au întrecut peste 100 de copii.

La concursul tematic LCCR, conform Regulamentului, s-au propus în competiție nouă grupe de câte 4 elevi fiecare cu următoarele denumiri: Ad-hoc, ALMA, Cireșarii, Floarede colt, Inimide Romȃni, Laleaua Rosie, Monitorul de Ladispoli, Moștenitorii Temerarii.

grupul „Alma” din Roma,

La secțiunea de Activități complementare participarea elevilor a fost și mai numeroasă, întrecându-se înrealizări artistice, plastice, video și recitare elevii români din 30 de școli italiene.

Tuturor elevilor li s-au acordat Premii de participare, Diplomă concursului și o carte de lectură din literatură românească.

Comisia Specială de Concurs formată din Doamna Ana Maria David, Consilier Diplomatic din cadrul Ambasadei Românieila Roma- Președinte de onoare, prof. LCCR Ilie Ursachi Președinte, Valeriu Dg Barbu scriitor în cadrul Cenaclului de la Roma-Secretar  au fost surprinși de frumusețea și pregătireaelevilor LCCR și cu greu au reușit să-i departajeze.

Angela Nicoară

 

 

Lasă un răspuns