[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Italia – Reddito di cittadinanza” – polemici si drepturi

Reddito di cittadinanza, ajutorul de cetățenie, un proiect inițiat de către partidul Mișcarea  Cinci Stele (Movimento Cinque Stelle) aflat la conducere, a aprins polemicile.

În jurul noului decret  aflat în dezbatere), care preve acordarea unui ajutor persoanelor și familiilor nevoiașe, au aparut primele nemulțumiri. 

Raportul tehnic, aflat  în circulație, prevede acordarea de ajutoare unui număr de peste 260.000 de străini străini cu permis de sedere aflați pe teritoriul Italian de cel puțin cinci ani.

       O măsură care a stârnit nemulțumirea șefului grupului parlamentar Forza Italia Anna Maria Bernini, care a spus că ajutorul dat acestor familii prin lipsa actualizarii pensiilor ar fi o bluf.

         «Ajutorul de cetățenie va folosi celor care sunt la nevoie și pentru a ușura reintroducerea în câmpul muncii„.

       Există însă și sancțiuni severe.

Clauze

       Niciun euro nu va ajunge la cei care încearcă să încalce legea, a mai spus unul dintre inițiatorii decretului. Pentru cei șmecheri va fi o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare

         La fel se va întampla cu cei care  se separă, continuând a trăi sub același acoperis, dar vor dori sa primeasca ajutorulu de cetățenie. Precum și pentru angajatii care se vor concedia singuri, pentru a putea primi ajutorul de cetățenie. Reguli dure care încearcă sa delimiteze pe cei smecheri de cei cu adevarat nevoiași. 

Cine poate primi acest ajutor de cetatenie?

       Persoanele care au un venit anual inferior cifrei de 6000 de euro sau familiile compuse din doi parinți si patru copii minori care au un venit inferior cifrei de 12.600 euro. 
       Pe de altă parte, cei care vor beneficia de acesta nu vor putea deține mașini cu cilindrata mai mare de 1600 cc sau moto mai mari de 250 cp.

 

Lasă un răspuns