[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia renunță la bonurile fiscale

Adio bonurilor fiscale.., în două episoade

Dacă de la 1 ianuarie 2019 în Italia s-a trecut, mai întâi în formă experimentală, facura electronică, iată că și bonul fiscal din hârtie va fi eliminat. În două faze.

Mai întâi, de la 1 iulie 2019, comercianții și activitățile cu un volum de afaceri de peste 400.000 de euro, apoi, începând cu 1 ianuarie 2020, obligativitatea va fi pentru toți comercianții. Se va ține cont și de tipologia fiecărei activități comerciale și de nivelul conectivității web al fiecărui teritoriu.

OPERAȚIUNI DE CERTIFICAT

         Operațiunile care trebuie să fie certificate cu un document comercial sunt toate cele identificate în articolul 22 din Decretul prezidențial 633/1972 (Decretul Iva) privind comerțul cu amănuntul și activitățile similare, pentru care se eliberează în prezent o chitanță sau o chitanță fiscală. Astfel, de exemplu, din vânzarea de bunuri efectuate în spații deschise publicului, în magazinele la interior, prin intermediul echipamentelor de distribuție automată, prin comandă prin poștă, la domiciliu sau în formă itinerantă, la serviciile hoteliere și la administrarea de alimente și băuturi realizate de instituții publice, crame sau prin echipamente de distribuție automată, precum și transportul persoanelor. Printr-un decret al Ministerului Economiei – așteptat de operatorii comerciali – se vor identifica acele activități economice care nu vor fi obligate să memoreze și să transmită taxele în format electronic, înlocuind activitățile curente, indicate în articolul 2 al Decretului prezidențial 696 din 1996, care stabilește în prezent scutirile de la emiterea de încasări și încasări fiscale.

NOILE CASE DE MARCAT

Noile case de marcat vor transmite automat toate datele Ministerului de Finanțe, mai precis Agenției delle Entrate. Ele vor susbtitui vechile case de marcat. Substituirea acestora  va fi susținută de stat cu 50% din costurile acestora  până la un maxim de 350 euro.

Lasă un răspuns