[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – retragerea permisului celor care folosesc telefonul în timpul condusului

Neatenția la volan – datorată statului pe social media, vorbitului la telefon, trimiterea sms-urilor sau citirea lor – este cea mai frecventă cauză a accidentelor rutiere, potrivit unui raport ISTAT (Institutului Național de Statistică Italian). Acesta mai spune că, numai în ultimul an, amenzile date pentru această infracțiune depășește cifra de 150.000, o cifră alarmantă pentru siguranța circulației pe străzile Peninsulei. Numai în lunile mai, iunie și iulie accidentele provocate de neatenția la volan (datorată folosirii celularelor) au depășit 16.000, cu 300 de victime în fiecare  lună.

Gândim asupra unei înăspriri ale sancțiunilor a spus ministrul transporturilor italian, Toninelli, audiat în Senat, pentru cei care folosesc smartpon-urile în timpul condusului, până la retragerea imediată a permisului”. 

„Înainte de aceasta este nevoie de vastă campanie de sensibilizare a opiniei publicie, de conștientizare, în special a tinerilor. Fără o schimbare a mentalității rezultatele vor fi mereu parțiale. Pentru că are de-a face cu obiceiurile noastre cele mai împământenite și cu ideea cea mai greșită că, în final, anumite lucruri pot să se întâmple doar altora. Ceea ce reprezintă o tragică subevaluare a riscurilor”, a mai spus Tonninelli. 

 

Lasă un răspuns