Crima

         29 mai 2001,  Verona. Un bărbat de 70 de ani,  Antonio Schiesaro, este descoperit de poliție fără viață înpropira casă. Apelul îl făcuse un prieten care fusese la el dar căuia nu-i răspundea.
        Omul este găsit fără viață, învelit pe jumătate cu un cearșaf, plin de lovituri un un obiect ascuțit. Mai mult, lângă el este găsit și un cuțit învelit într-o bucată de hârtie de unde investigatorii prelevă urme de DNA., potrivit rimadituttoverona.it
       Bărbatul era cunoscut pentru relațiile sale cu diferite persoane, neavând una fixă. Acestea erau primite deseori la cină, urmată de relații sexuale. Dealtfel, potrivit cercetărilor, acestuia i-a fost găsit în anusn și lichid seminal.
Anii au trecut iar cercetările au bătut pasul pe loc.

       Arestarea

       Marți, 12 mai 2020, a Anna Maria Di Giulio, șeful de cabinet al Poliției Științifice din Padova a explicat că noua Bancă ADN  a Italiei, creată în 2001, a fost cea care a permis arestarea făptașului. 

      Autorul crimei a fost indicat ca fiind un român de 65 de ani, Ion Lăcanu, arestat zilele trecute și închis la Regina Coeli din Roma. La vremea faptei, Lăcanu avea 45 e ani. El era cunoscut forțelor de ordine ca o persoană violentă, iar reținerea sa în 2015 pentru o altă faptă, a permis prelevarea probelor ADN.