[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Româncă medaliată cu aur la concursurile naționale de gimnastică

Ana Maria Moraru (17 ani) avea doar 6 ani când, împreună cu familia, a părăsit satul Rachelu din judeţul Tulcea pentru o viaţă mai bună în străinătate. Din localitatea situată pe malul drept al Dunării, familia Moraru a ajuns tocmai în regiunea Padova, în apropierea oraşului italian Revigo, unde face performanţă în sportul ei preferat: gimnastica.

Când a împlinit 6 ani şi a ajuns împreună cu părinţii în Italia, Ana Maria a început o nouă viață. A trebuit să învețe limba italiană, după care părinții au înscris-o la școala elementară.

„Ana a făcut multe sacrificii încă de la 6 ani, de când am venit în Italia. Pentru gimnastică, sportul care-i plăcea cel mai mult, nu aveam bani, pentru că nu găseam un loc de muncă stabil, aşa că a început să practice voleiul, care era gratis“, spune Viorica, mama fetei pentru Adevărul.

După mai mulţi ani de antrenamente la volei, i s-a spus că este prea mică de înălţime pentru acest sport, de aceea Ana Maria era tot timpul rezervă când echipa sa participa în competiţii. „Se ducea cu bicicleta la şcoală şi aşa a văzut-o un antrenor de ciclism şi a chemat-o să vadă dacă îi place acest sport. Câţiva ani copila a participat la competiţii şi câştiga tot timpul unul dintre primele trei locuri. Aşa a ajuns cunoscută în presa locală”, povestește mama gimnastei.

„AM PRIMIT OFERTA SĂ TREC LA NIVEL AVANSAT“
La 11 ani a început să facă antrenamente de gimnastică. „Când eram în clasa a şasea, am schimbat şcoala. Aici am întâlnit o colegă de clasă care făcea gimnastică. Ea m-a convins să merg şi eu la câteva antrenamente“, îşi aminteşte Ana Maria. Astfel a ajuns să-şi îndeplinească visul din copilărie: să facă performanţă la gimnastică.

Citește mai mult: adev.ro/p50tn5

Lasă un răspuns