[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ITALIA-ROMANIA: MECIUL CÂȘTIGAT DE GALERIA ROMÂNIEI!

12241243_1026016424104801_1036821951904419045_n

 

sorin nedea

 

 

 

Sorin Nedea _______

În sfârsit, suntem egali cu italienii in tara lor! Macar in mod amical, daca nu se poate oficial! Am fost prezent la meciul amical dintre Italia si Romania. Nu sunt eu mare amator de fotbal, dar am considerat ca este o ocazie sa sustin tricolorul tarii noastre in Italia, unde conationalii nostri care-si petrec viata pe aici muncind nu sunt mereu bine vazuti, ca sa ma exprim eufemistic…. Si fara sa detaliez.

Meciul in sine, chiar vazut din prospectiva unui profan ca mine, nu a fost legendar. Un Baggio sau un Hagi se nasc rar si se pare ca inca nu a venit momentul ciclic al excelențelor fotbalului european. Altceva m-a impresionat: GALERIA ROMANIEI!

4000de persoane care au intrecut de departegaleria italiana de 15-20000 de oameni. Exista impresia ca Romania nu joaca in deplasare, ci acasa. Au fost prezenti romanii din Bologna dar si din alte orase italiene. Ati vazut pozele din “Curva San Luca”? Plina de români! Le-atiauzitvoceala unisoncare o acoperea pe cea a crainicului de pe stadion? âIMPRESIONANT! Unul din jucatorii romani si-a aruncat tricoul in tribuna noastra la sfarsitul meciului. Metaforic vorbind, ar fi trebuit sa ne pupe pe toti, unul ca teunul, pentru ca nu a fost un meci 11 contra 11, ci 4011 contra 11! Am jucat cu totii.

In afara de sloganurile microbiste s-a strigat in primul rand “COLECTIV”. Suporterii români din Italia nu au uitat ce s-a întamplat la Bucuresti. Vorbeam cu unul venit din Milano, român din Ramnicu Valcea, care mi-a spus: mulți români din Milano au cumparat bilete la meci chiar daca stiau ca nu vor veni, numai pentru ca au auzit ca banii stransi din bilete vor fi donați victimelor din “Colectiv”.

Inca o data romanii din diaspora au demonstrat ca uniti pot face diferența. Dar sunt si alte ocazii in care ne putem uni, spre beneficiul tuturor….. Si nu toate consecinta unor evenimente negative sau a unui meci de fotbal. Nu trebuie decat sa devenim conștienți de această forță uriașă pe care o deținem fara sa ne dam seama, deocamdata.