[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
05/12/2008 LA CARTA ACQUISTI EMESSA DAL GOVERNO A FAVORE DEGLI ANZIANI INDIGENTI

Italia. Șomerii pot obține 400 € lunar

Social-Card-890x465_c

Legea de Stabilitate, adoptată în Italia în 2015, a introdus un sprijin financiar pentru cei care au rămas fără un loc de muncă. Acest card (Tessera acquisti) nu este altceva decât un card de cumpărături cu CIP și bandă magnetică, rezervat exclusiv cumpărăturilor, pe care se va afla lunar de la 231 la 404 euro, dar o dată la două luni, timp de 12 luni.

Suma de cheltuit va depinde de numărul membrilor familiei.
 Italienii sau cetățenii comunitari sau extracomunitari cu permis de ședere care, în cadrul nucleului familial, la vârsta activă, dovedesc că nu au un loc de muncă, pot solicita acest card social. Mai mult, cel puțin un membru al familei trebuie să fi rămas fără muncă de 36 de luni minim și să fi fost angajat anterior în regulă cel puțin 180 de zile. Salariul complexiv al familiei trebuie, la fel, să nu depășească înaintea prezentării cererii, 4000 €.
De asemenea, cardul poate fi obținut numai de persoanele care au rezidența în localitățile Napoli, Palermo, Roma, Torino, Bari, Bologna, Firenze, Genova, Catania, Milano, Venezia și Verona.

      Condițiile pentru obținerea acestui card?

–  Suma rezultată din formularul ISEE (Indicator al Situației Economice Echivalente) să fie de maxim 3.000 de euro;
– să posede un patrimoniu mobiliar de maxim 8.000 de euro;
  – să primească eventuale indemnizații de protecție socială sau asistențială de maxim 600 de euro;

– să nu dețină autovehicule înmatriculate în ultimul an sau autovehicule cu capacitatea cilindrică de peste 1300 cc sau motovehicule cu capacitate cilindrică de peste 250 cc înmatriculate în ultimii 3 ani;
– să nu dețină o locuință proprietate personală a cărei valoare IMU (Impozit Municipal Unic) să fie mai mare de 30.000€.

În această perioadă de deținere a cardului, șomerii care beneficiază de aceasta au obligația să participe la proiecte ocupaționale, la cursuri de formare și recalificare și la alte proiecte de incluziune eventual organizate de Primărie sau de Centrul de Angajare și să păstreze relații cu serviciile sociale locale, participând la întâlniri periodice cu acestea. În plus, familiile trebuie să-și caute în mod activ un loc de muncă și să se ocupe de școlarizarea copiilor.
Cererea se poate depune descărcând formularul de pe site-ul primăriei de rezidență sau de la birourile acesteia. Odată completată întreaga documentație și anexate toate actele necesare, cererea trebuie depusă la un oficiu poștal care are rol de intermediar între cetățean și INPS. Dacă este acordat, cardul social se va ridica de la oficiul poștal.

Pentru mai multe informații:

Geta Brehui: 389.2817405

Mihaela Neamțu: 328.7959078