[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia, țara cu cea mai bună mâncare din lume

Ţara cu cea mai bună mâncare din lume este Italia, potrivit mostluxuriouslist.com. Gastronomia italiana este vestită pentru pastele sale, pizza preparata cu brânzeturi şi fructele de mare. În Italia se consumă multă carne de miel, orez şi untdelemn, roşii, parmezan, mozzarela, dar şi ciuperci uscate şi legume.

Locul 2 este ocupat de Mexic.Produsele de bază în gastronomia mexicană sunt fasolea, ardeiul şi porumbul.
Locul 3 este ocupat de Franţa. Gastronomia franceză este considerată cea mai rafinată din lume. Există multe feluri de mâncare franţuzeşti, care s-au dezvoltat şi au ajuns să fie recunoscute la nivel mondial.

Locul 4 în topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri este ocupat de India. Mancarea indiană este cea mai complexă.

Locul 5 în topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri este ocupat de Grecia. Carnea de miel şi carnea de iepure sunt specifice gastronomiei greceşti.
Pe locul 5 se află Spania. Peștele și fructele de mare sunt ingrediente de bază.

Locul 7 în topul www.mostluxuriouslist.com este ocupat de Japonia. Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiţionale sunt: peştele şi alte produse marine, zarzavaturile şi orezul.
Locul 8 este ocupat de China. Mâncarea chinezească are un fel specific de a fi consumată: cea solidă se mănâncă cu beţişoare din bambus dintr-un vas mai adânc, iar cea lichidă, cu o lingură din ceramică.

Pe locul 9 în topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri din lume se află Statele Unite ale Americii. Aici principalele produse alimentare sunt cele de tip fast food.

Pe locul 10 în clasament se află Thailanda. Gastronomia thailandeză are influenţe indiene şi chinezeşti adaptate la gusturile locale. Thailandezii iubesc amestecurile de gusturi şi preferă mâncarea picantă.

www.mostluxuriouslist.com

Citeste mai mult: adev.ro/ozygia

Lasă un răspuns