[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Taxe și prețuri în creștere

Val de scumpiri de la 1 ianuarie 2018. Facturile la energie electrică, gaz, gunoi, servicii bancare şi poştale, taxele de autostradă, transport, asigurare şi altele, se vor scumpi, scrie presa italiană.

Autoritatea pentru Energie Electrică şi Gaze din Italia a anunţat o majorare de la 5,3% pentru energia electrică şi de 5% pentru gazul pentru uz casnic în primul trimestru al anului 2018. Creșterea la energie electrică este determinată de creșterea costurilor de aprovizionare, ceea ce contribuie cu circa + 3,8% la modificarea globală a costului.

În cazul unei familii, o cheltuială de 535 de euro (+7,5%) pentru energie electrică şi de 1,044 de euro pentru gaz.

După calculele făcute de asociaţia L’Osservatorio dell’Adusbef, cheltuielile suplimentare se ridică la aproximativ o mie de euro (980 euro) pentru fiecare familie în noul an, nu numai pentru taxe, ci şi pentru consum.
Potrivit asociaţiei, vor fi creşteri medii de 25 de euro pentru asigurarea autoturismelor, 40 de euro pentru taxe rutiere, de 97 pentru alte costuri de transport, de 156 euro pentru persoanele care desfăşoară profesii liberale şi artizani, de 55 euro pentru biletele de sănătate, de 18 euro pentru tarifele poştale şi de 38 euro pentru servicii bancare.
De asemenea, de la 1 ianuarie este introdusă obligaţia de a folosi numai pungi biodegradabile pentru alimente, fiind interzise, prin urmare, pungile de plastic folosite până acum pentru ambalarea legumelor şi cărnii. Măsura îi va costa pe consumatori de la un 1 până la 5 cenţi pentru o pungă.

 

Lasă un răspuns