[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia, tuturor cetățenilor cu datorii fiscale li se vor putea lua banii direct din conturile bancare

De la 1 iulie 2017 Agenzia delle Entrate (Agenția Fiscală) va lua locul Equitalia (societate în lichidare). Asta înseamnă că toți cetățenii cu datorii fiscale vor avea popriri pe conturile bancare în mod direct, fără decizia unui judecător

Equitalia nu dispare, dar devine un instrument al Fiscului. „Suprimare” datorată lui Matteo Renzi. Înainte Equitalia putea primi doar informații cu privire la numărul de conturi curente deținute de contribuabil, de la 1 iulie va vedea, de asemenea, sumele conținute în conturi, accelerând procedura de recuperare a taxelor, cu ajutorul bazei de date deținută de Fisc și INPS. Se vor pune la dispoziție informații cu privire la amenzi, contribuții INPS, taxe auto etc.

Structura juridică permite notificarea fiscală. Notificarea fiscală nu are nevoie de o decizie judecătorească, fiind deja un act executiv. Mai întâi de toate contribuabilii primesc o înștiințare de plată, atunci vor avea la dispoziție 60 de zile să returneze suma totală sau pot cere amânarea plății. Cetățenii vor putea cere amânarea plății doar după achitarea primei rate din planul de amortizare.