[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia: Un infirmier român administra sedative pacientelor, apoi le viola

Padova – Cristian Emil Corneanu de 41 de ani, angajat al secției de Neurochirurgie dintr-un spital din Padova, a fost prins în flagrant în data de 4 ianuarie 2017,  în timp ce abuza sexual o pacientă de origine chineză de 58 de ani internată acolo.

Ancheta asupra românului a pornit în urma suspiciunilor avute de conducerea secției care a observat anumite administrări neregulate de farmaceutice, pe bază de sedative de  benzodiazepine, efectuate pe paciente de sex feminin. Astfel s-au montat camere de supraveghere. Cristian Emil Corneanu administra intravenos somniferul, după care abuza de pacientele semiconștiente.

Anchetatorii au ajuns în doar câteva minute la spital, prinzându-l în flagrant.

Alte trei noi acuzații de abuz au fost făcute la adresa infirmierului, potrivit publicației Il Mattino di Padova, de ieri, 15 iulie 2017. Noile acuzații agravează situația românului ținut în arest la închisoarea Montorio (Verona) deoarece a acționat cu premeditare, folosind, de fiecare dată aceeași „metodă”.

Avocatul asistentului Gian Mario Balduin a solicitat să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă acesta suferă sau nu de o boală psihică.