[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia, Veneto – Prostituatele vor factura prestațiile sexuale. Propunere de lege

„Modelul Amsterdam” propus în regiunea Veneto pentru prostituatele de pe stradă

Albo professionale per le prostitute: modello Amsterdam in Veneto, rilasceranno fattura

       O comisie regională din Veneto (Italia), prezentată de consilierul  Alberto Guadagnini,  va examina o propunere de lege care va fi transmisă Parlamentului Italian, și anume aceea privind instituirea categoriei profesionale a prostituatelor.

       Propunerea este menită să scoată de pe străzi fetele care fac această meserie, să le transforme în categorie profesională  (lucrătoare independente) și care, deci,  să emită factură pentru munca prestată. O afacere legală ca toate celelalte prin care „operatoarele” să plătească taxele sanitare și să se folosească de sistemul sanitar. Mai mult, cele care se vor înscrie ca „femei de afaceri” în această categorie, în momentul în care nu vor mai face această muncă se vor putea șterge din categorie. Cele care însă nu se încriu vor fi pasibile de peseapsă, prevăzută cu o amendă între 5000 și 50.000 euro. Cele care se vor înscrie vor avea, potrivit propunerii de lege, dreptul la secretul înregistrării, potrivit articolului 2 al propunerii.

Din 1958 în Italia casele de toleranță au fost închise, astăzi pe străzile Peninsulei prostituindu-se peste 70.000 de femei, jumătate dintre acestea imigrate iar circa 2000  minore, potrivit datelor Comisiei Afaceri Sociale a Camerei Deputaților.  

Rodica Ciobotaru

Lasă un răspuns