[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia vrea să vaccineze aproape toată populația până în septembrie 2021

„Intre al doilea si al treilea trimestru al anului viitor vom fi în măsură să vaccinăm întreaga populație” a declarat comisarul pentru situații de urgență, Domenico Arcuri, în timpul audierii comisiilor mixte pentru transport și afaceri sociale din Cameră, adăugând că „Italia are dreptul la 13,46% din dozele de vaccin care vor fi distribuite treptat de către Europa” potrivit Agenției Naționale de Presă Italiene ANSA. 

Experții italienii consideră că cel puțin 60%-70% dintre cetățeni vor trebui vaccinați, aceasta și cu sprijinul unor campanii masive care să depășească obstacolele și reticența unor cetățeni. 

Între  29 decembrie și 12 ianuarie, EMA se va pronunța asupra documentației furnizate de Pfizer și Moderna cu privire la vaccinurile anti Covid. Acest lucru ar trebui să permită ca 3,4 milioane de doze să vaccineze 1,7 milioane de persoane. În a doua jumătate a lunii ianuarie se așteaptă să se înceapă vaccinările, apoi dozele disponibile vor crește și, până la sfârșitul verii sau începutul toamnei, ar fi trebuit să se finalizeze administrarea celei mai mari campanii de vaccinare în masă care a avut loc vreodată în țară.

Modul de a obține acoperirea efectivului cu aproximativ 70% din populația vaccinată, de a opri circulația Sars-Cov-2, a precizat Locatelli, „este de a furniza informații într-un mod complet și transparent pentru a crea o cultură de vaccinări datorită căreia umanitatea a scăpat de boli fatale, cum ar fi poliomielita și variola. Dar, pentru lucrătorii din domeniul sănătății, având în vedere observațiile făcute mai sus, ar fi corect să se prevadă o obligație de vaccinare de la început „. În ceea ce privește cât va dura imunitatea conferită de vaccinuri, el concluzionează: „Doar observația  ne va oferi un răspuns solid, complet și definitiv”.

Pe un alt front, directorul științific al Institutului Spallanzani din Roma, Giuseppe Ippolito, a afirmat că „Cei care au avut Covid nu trebuie să fie vaccinați împotriva bolii, deoarece au dezvoltat anticorpi naturali, dar, dacă este cazul, vor trebui să li se verifice nivelul acestor anticorpi. Și când acestea ar trebui să scadă, o vaccinare poate fi luată în considerație”.

Lasă un răspuns