[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italia – Vrei să afli când nu trebuie să plătești taxa auto?

În afara cazurilor prevăzute de lege, valide pentru tot teritoriul național, fiecare regiune are posibilitatea scutirii de la plata acestei taxe.

În Italia, taxa auto nu trebuie plătită în cazul mașinilor electrice, de tip hibrid sau celor destinate persoanelor cu dizabilități.

Anumite reguli privind taxa auto se aplică în întreaga Italie, spre exemplu, prescripția acestei taxe intervine la trei ani (calculați de la 1 ianuarie a anului următor celui în care contribuabilul datorează această taxă), iar pentru mașinile radiate nu se plătește. De asemenea, scutite de plata taxei auto sunt și mașinile adaptate persoanelor cu handicap, indiferent dacă sunt înmatriculate pe numele persoanei cu dizabilități sau pe numele unui mebru al familiei acestuia. În schimb, chiar dacă regula generală este ca, în cazul sechestrării autovehiculului, taxa auto să nu se plătească, la nivel regional se poate decide plata taxei.

Iată categoriile de autoturisme scutite de taxa auto în funcție de regiune:

Campania – sunt scutite de plata taxei autoturismele de tip hibrid, și anume cele care au, simultan, un motor electric și unul cu combustie internă.

Emilia Romagna – sunt scutite de plata taxei mașinile hibrid (diesel-electric, benzină-electric și benzină-hidrogen), cu condiția ca acestea să fie înmatriculate începând cu 2016.

Lazio – toate mașinile sunt scutite de plata taxei auto, dar doar în primii trei ani de la prima înmatriculare. Ulterior, proprietarii acestor mașini vor plăti bollo auto.

Liguria – nu sunt nevoite să plătească taxa auto pentru mașinile de tip hibrid înmatriculate după data de 1 ianuarie 2016. Scutirea este limitată în timp, și anume ea se aplică în primii patru ani de la înmatricularea autovehiculului.

Lombardia – cei ce dețin un autoturism de tip hibrid cu sistem de reîncărcare de la o rețea electrică și fabricat între 1 ianuarie 2015 și 31 decembrie 2017 pot beneficia de o reducere cu 50% a taxei auto.

Marche – scutirea de taxă se aplică autoturismelor de tip hibrid (benzină-electric, diesel-electric, benzină-hidrogen) și timp de cinci ani de la înmatriculare.

Puglia – scutirea se aplică tot pentru cinci ani, dar pentru autovehiculele de tip hibrid înmatriculate după anul 2014.

Veneto – beneficiază de scutire timp de trei ani de la înmatricularea mașinilor de tip hibrid achiziționate după 1 ianuarie 2014.

Piemonte – proprietarii de mașini dotate din fabrică cu sisteme de gaz petrolier lichefiat (GPL) sunt scutiți de plata taxei auto, fără limită de ani. Dacă se montează un sistem GPL după cumpărarea mașinii, proprietarul acesteia poate fi scutitit de plata taxei auto, dar timp de doar cinci ani și cu condiția ca mașina să nu aibă o putere mai mare de 100 kW.

Avocat.net

 

Lasă un răspuns