[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ITALIANUL CARE A CONSTRUIT PASAJUL BASARAB S-A REPROFILAT PE AGRICULTURĂ

Afaceriştii italieni din România se reprofilează pe timp de criză

piero-francisciPiero Francisci, cel care a deținut compania ce s-a ocupat de fabricarea părții metalice din Pasajul Basarab, s-a apucat de agricultură: cultivă cereale în județul Teleorman și crește porci în județul Argeș.
Francisci a fost unul dintre cei mai acerbi critici ai situației din această vară când prețurile la cereale și oleaginoase a scăzut cu 25-30% în doar cîteva zile. Italianul, stabilit în România din 1992, este de părere că acest joc al prețurilor i-a sărăcit pe fermierii români cu aproape 2 miliarde de euro.
”Eu sunt inginer și sunt foarte mândru de ce am realizat la Pasajul Basarab. E o lucrare de excepție. Criza însă m-a făcut să îmi regândesc strategia de investiții. Împreună cu asociații mei am vândut compania de construcții metalice unei multinaționale care îi putea asigura trecerea la nivelul următor. În 2011 am început investiția în Teleorman. Am considerat că este mai bine să mă orientez către agricultură. Nu îmi pare rău, dar am albit. E păcat că politicienii nu sprijină acest sector strategic” spune Piero Francisci.