[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Italianul Luca Vincenti va lansa în România o carte care a fost interzisă 15 ani în Italia

O carte care a fost interzisă timp de 15 ani în Italia se va lansa, în ianuarie 2018 la Arad. Este vorba despre cartea „Bandele de stradă” scrisă de sociologul şi scriitorul italian Luca Vincenti.

Este o carte document – monografie de criminologie, un studiu, la care Luca Vincenti a lucrat şapte ani de zile. A studiat bandele de cartier din Genova, le-a urmărit mişcările înfiltrându-se între ele. Astfel, a reuşit să le descifreze codurile, pe unii dintre ei a reuşit să-i intervieveze. S-a luptat să demonstreze că aceste bande există că se dezvoltă de la an la an şi că au propriile reguli. Cartea este o cercetare, care începe cu preistoria bandelor, cum au apărut ele şi cum s-au dezvoltat în timp.
Este o cercetare pe care autorul a realizat-o cu mult interes şi curaj. Luca Vincenti ne vorbeşte despre valori, norme, mentalitate, despre modul în care sunt botezaţi cei noi intraţi în bandă, despre sexul la care sunt supuse femeile, despre veterani şi modul în care aceştia se comportă în închisoare. Nu în ultimul rând, autorul relatează şi despre cazul bandelor ultra şi Naziskin. Aflăm din carte, modul în care tinerii care fac parte din bande se îmbracă, dar şi despre gesturile care îi diferenţiază de ceilalţi.
„«Bandele de stradă» nu este o carte oarecare, ci una născută dintr-o investigare sociologică şi criminologică. O anchetă realizată de către mine supunându-mă riscurilor din stradă. Este o carte care a luat naştere pe străzile din Genova, una care se bazează pe o teorie sociologică”, a declarat autorul Luca Vincenti.
Autorul Luca Vincenti (sociolog, criminolog şi scriitor) a lucrat şi ca jurnalist pentru paginile de cultură ale publicaţiilor «L’Adige» şi «Il Mattino». În anul 2000 publica «Diari di una domenica ultrà» (studiu despre fenomenul hooligans în Italia) şi mai târziu în anul 2002 romanul «Lucciola c’è il Sole e Verrà l’Estate». Cărţile sale şi cercetarile socio-criminologice au stârnit interesul mass-mediei italiene: «TG1 Speciale», RAI 3 «Sfide» (Violenţa pe stadioane) şi pe Canalul 5 Mediaset a fost invitat de mai multe ori la emisiunea «Maurizio Costanzo Show».

Luca Vincenti este primul criminolog european care a reuşit să descifreze codurile bandelor şi să demonstreze că în Europa ele există.

Sursa: Adevărul
Foto: arhiva Adevărul

Lasă un răspuns