[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Jaf armat la Fregene (Roma): se caută patru români

Jaf armat cu cagule şi pistoale în casa senatorului Antonio Angelluci. Căutată o bandă de patru români

Rapina-angelucciJaf armat miercuri seara în via Nervi, la Fregene (Roma) relatează cotidianul „Il Messaggero”. Villa senatorului PDL şi omului de afaceri Antonio Angelucci, editor al cotidianului „Libero” şi unul dintre marii proprietari de clinici, a  a fost asaltată de patru necunoscuţi cu capetele acoperite de cagule.

În jurul orei 22 patru bandiţi cu cagule pe cap şi pistoale în mână au sărit gardul vilei şi au atacat gardianul. Deşi înarmat, acesta a afost bătut cu violenţă şi legat cu propriile cătuşe. Gardianul se afla în grădina vilei dar nu a mai avut timpul necesar să reacţioneze.

Au urmat momente dramatice: cei patru, cu cagule şi înarmaţi cu pistoale,  au intrat în casă în căutarea unui seif, lucru care nu exista însă acolo. În momentul erupţiei senatorul şi partenera sa se aflau la cină, afară, în casă fiind doar fiica de 4 ani şi îngrijitoarea, o româncă de cca 50 de ani. Cei patru au deschis camera unde dormea fetiţa însă sub pretextul lăsării să doarmă au închis-o. Românca însă a fost atacată şi forţată să spună unde se află seiful. Ea a ţipat  în româneşte la cei patru că nu există un seif în casă, lucru pe care cei intraţi l-au înţeles şi au fugit, nu înainte de a lua câteva mii de euro adunaţi prin casă şi cheile de la Ferrari parcat în garaj. Cu Ferrari au fugit până într-o localitate din partea de nord-est a Romei, Gallicano, unde a fost abandonată, fiind prea dificil de fugit cu o maşină atât de bătătoare la ochi.

Carabinierii au sosit la câteva minute chemaţi de vecinii care au înţeles că lângă ei era un jaf  în desfăşurare. Militarii au acordat primele îngrijiri celor prezenţi şi au chemat ambulanţa ascultând şi românca şi îngrijitorul asupra celor întâmplate. Iniţial s-a crezut într-o intenţie de sechestru de persoană dar dinamica a scos la iveală că scopul era o prezumtă casă de valori.

Forţele de ordine caută o bandă de patru români acum, după descrierile date de românca baby sitter şi gardian.

Zonele din jurul Capitalei Italiei (Fregene, Ostia, Inferneto etc) sunt locurile unde jafurile au loc frecvent datorită izolării vilelor, a distanţelor mari dintre ele şi a vulnerabilităţii acestora, de multe ori iluminate slab şi cu garduri joase, uşor de sărit, afirmă unul dintre  investigatori.