[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Kaki, fructul zeilor! Combate depresia și protejează inima

În această perioadă supermarketurile din România sunt invadate de Kaki. I se mai spune și fructul zeilor. Luptă cu depresia și protejează inima. Află ce alte beneficii pentru sănătate are acest fruct uluitor! KAKI este un fruct exotic și delicios, fructul unor arbori din familia Ebenaceae, genul Diospyros.

Culoarea variază de la galben deschis la portocaliu-roșiatic, iar forma sa este asemănătoare cu a roșiei sau a unui dovlecel galben. Kaki conţine doar 60 de CALORII la 100 de grame.

Fructul Kaki este bogat în magneziu, un mineral ce reglează metabolismul şi combate depresia dar şi starea de oboseală, mai conţine şi nutrienţi cu care se „hrănește” muşchiul inimii.

 

Toate proprietățile fructului Kaki sunt un real medicament. Kaki este recomandat şi pentru cei care suferă de varice şi sângerarea gingiilor. Fructul conține iod și este util în anumite maladii ale glandei tiroide. De asemenea, Kaki protejează organismul de bacterii, cum ar fi E.coli și Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus.

Pentru ca beneficiile să fie mai tangibile este suficient să mâncaţi unul sau două fructe pe zi. Nu uitaţi, Kaki este util doar în stare coaptă. În primul rând, acordaţi o atenție la dungile pe coaja fructului: cu cât acestea sunt mai multe, cu atât fructul este mai dulce. În plus, coaja trebuie să fie tare și netedă, iar pulpa moale (sau semi-moale).

Sursa: Evz

 

Lasă un răspuns