[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Kalitki – Plăcintă rusească

Denumirea de Kalitki provine din vechiul cuvânt „kalita”, care înseamnăsac pentru bani“. Forma plăcintelor seamănă cu gura deschisă a sacilor cu bani

Sunt preparate din făină de secară simplă și sunt considerate o gustare ţărănească simplă, servită la diverse ocazii festive.

Kalitki poate difere în funcţie de tipurile de umplutură. De exemplu, plăcintele dulci au fost umplute cu mei, orez sau cartofi. Alte reţete includ brânză sau ciuperci.

Reţeta de faţă se pregătește cu afine, deoarece se poate transforma dintr-o gustare comună într-un desert excelent. După preferințe, în loc de afine, puteţi folosi şi merişoare, coacăze negre, căpşuni, zmeură sau mure.

Ingrediente:

3 pahare de făină de secară
1 lingură făină de grâu sau amidon de făină
1 pahar de afine
150 ml lapte închegat
1 ou
1 lingură de ulei
100 ml de miere
1 linguriţă zahăr
1/2 linguriţă de sare
1 vârf de linguriţă de praf de copt

Mod de preparare:

1. Cerneţi făina într-un castron, adăugând sare şi zahăr. Apoi, adăugaţi lapte închegat, un ou şi ulei. Se amestecă ingredientele într-o masă flexibilă. Frământaţi aluatul.

2. După spălarea şi uscarea fructelor pentru umplutură, împărţiţi-le în jumătate. Pisaţi prima jumătate, amestecând cu miere până devine omogenă. Apoi amestecaţi aluatul cu fructele intacte, adăugând făină de grâu sau amidon.

3. Împărţiţi aluatul în părţi mici, rulând fiecare dintre ele. Puneţi o linguriţă de umplutură în centrul fiecărei bucăţi şi prindeţi marginile bucăţilor de prăjituri.

4. Ungeţi vasul cu ulei, apoi puneţi plăcintele pe el. Puneţi tigaia într-un cuptor preîncălzit. Kalitki ar trebui se coacă la 190 ° C (374 ° F) timp de cca 20 de minute.

Rbth.com