[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La 10 ani, Mihai Bratosin a luat toate premiile „Ukraine Unites the World” de la Kiev

La 10 ani, Mihai Bratosin, un artist cu voce de aur, a luat toate premiile concursului „Ukraine Unites the World” (Ucraina unește lumea) de la Kiev, după ce a onorat invitația din partea Ministerului Culturii din Ucraina.  

Mihai Bratosin este din Popești, județul Vrancea și a fost invitat, pentru a doua oară, să reprezinte România la acest mare concurs, după ce momentul Next Star a fost vizionat pe youtube de reprezentanți din Ucraina. În noiembrie 2017, când s-a desfășurat prima parte a concursului, Mihai a luat premiul I. În februarie 2018 a obținut Marele premiu, duet locul 1, în total 6 trofee.

 

rep. 6 trofee! A fost greu?

Concursul a fost foarte complex, ținând cont de faptul că a fost divizat pe următoarele secțiuni: vocal, ansamblu vocal, muzică instrumentală, teatru, circ, coregrafie, ansamblu coregrafic.”, ne-a spus Diana Bratosin, mama lui Mihai.

„Nici nu visam că vom mai participa din nou la acest mare concurs, din cauza costurilor ulterioare. Inițial știam, conform invitației, că vor fi participanți din 6 țări. Ulterior, am descoperit că au fost participanți din 9 țări. Refuzam să cred că vom mai fi din nou prezenți la acest concurs, însă după ce am primit din nou Invitația, ceva îmi spunea că trebuie să ajungem. Cu avionul nu putea fi vorba, pentru că era foarte scump și atunci ne-am gândit la varianta de a merge până în Chișinău cu un autocar, apoi… să vedem. Așa am făcut! Am primit sprijinul unor prieteni din Chișinău, familia Ungureanu, pentru a ne caza, până găseam mijloc de transport pentru Kiev. Norocul nostru a fost că, din juriu a făcut parte și o familie din Chișinău, cu care am luat legătura și care s-a oferit să ne ajute. Astfel am plecat împreună către Kiev, într-un microbuz „vai de noi”, dar bucuroși că putem ajunge către destinația dorită! Primirea a fost ireproșabilă, oameni care deja ne cunoșteau, ne-au primit cu toată dragostea. În gală am avut o surpriză de proporții, mi s-a oferit un mare buchet de trandafiri și mi s-a cântat „la mulți ani”, de toată sala. Concursul a fost greu, dar a meritat!”

rep. Ce părere are Mihai despre premiul obținut?

„Despre premiul obținut, ce să zică Mihai!? Mihai este modest din fire! S-a bucurat tare mult că a obținut Marele Premiu, era sigur ca așa va fi! A spus că Dumnezeu îl iubește (are iconițe în sacou, niciodată nu cântă până nu se roagă)! Menționez că, la întoarcere, având trofeul atât de mare, a trebuit să îl ducă în brațe. Era atât de mândru de premiu, încât îl ținea să fie văzut de toată lumea!”

 rep. Cine v-a sprijinit?

„Singurii care ne ajută necondiționat, de câțiva ani, sunt domnii Niscoveanu Viorel și George Valeadanca, care ne asigură transportul gratuit Popești-Focșani și retur, zilnic, pentru deplasarea lui Mihai și a noastră la cursurile de pian, canto, teorie muzicală. Acestor persoane le voi mulțumi toată viața mea! Steagul, de care Mihai a fost atât de mândru, a fost primit cadou de la medicul Ursescu Vasile, căruia îi mulțumim!

Notabil este faptul că ceilalți copii participanți în concurs au venit cu sprijinul autorităților din țară respectivă! La noi e mai complicat. Nu exista „temei legal”. Nu pot să mă prefac că nu sunt dezamăgită, știind cât de greu este ca din venituri din agricultură să investești în muzică! Nu ne este rușine să afirmăm, ca părinți, că lucrăm vie pentru a face față cerințelor financiare: taxe concurs, costumație scenă, deplasări, cazare, masă.”, ne-a dezvăluit Diana Bratosin.

„Ni s-a spus de nenumărate ori că, la un moment dat, Mihai nu va putea merge mai departe din cauză că ne vom lovi de partea financiară. Aș vrea să le spun acelor persoane că se înșală! Vom merge mai departe cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca Mihai să se dezvolte și să persevereze în ceea ce face atât de bine!

Mihai și Diana Bratosin

Mulțumim vouă, mulțumim profesoarei de canto Aurelia Vaida, fără de care nu am fi putut obține aceste rezultate. Era atât de bucuros că e singurul din România, încât nu știa nici ce să spună! Un lucru mi-am amintit! Acele vorbe de la Cristi Merchea, care pe Mihai îl însoțesc tot timpul:

„Că el este un diamant neșlefuit… și chiar dacă lumea îl va supăra, el tot va străluci prin natura lui!”
Mereu își amintește acest lucru și se aseamănă cu diamantul!”

 rep. Ce planuri de viitor are Mihai?

„Ne-am dori să meargă la San Remo Junior. E o dorință a lui mai veche!”, a conchis mama artistului.

Părinții fac sacrificii mari pentru a găsi fondurile necesare pentru a-l însoți pe Mihai către culmi tot mai înalte, însă se lovesc de refuzul autorităților. Din păcate, alt talent al României, alt român cu care ne mândrim va fi, poate, „pescuit” în viitor de alții care vor fi bucuroși să investească într-un talent care nu va mai aparține nicidecum României.

a consemnat Luminița Mirela Negoiță

 

Lasă un răspuns