[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La Focșani, pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos tinerii merg la Platinum Gym&Fitness

Când s-a gândit să deschidă o sală de fitness în Focșani, Vali Kilian iubea sportul și avea o viață sportivă care îi aducea o mulțumire de sine și speranța că cei din jurul lui vor înțelege că dacă vrei să fii sănătos, sportul trebuie să facă parte neaparat din viața fiecărui individ.


La începutul lui 2019, Vali Kilian deschidea Platinum Gym&Fitness, dând astfel startul conceptului de „mens sana in corpore sano” (minte sănătoasă în corp sănătos). De la deschidere și până astăzi se pare că tot mai mulți vrânceni au îmbrățișat un stil de viață sănătos, făcând sport zilnic și au găsit în Platinum Gym locul perfect pentru asta.
Dacă până acum ceva ani în urmă vedeam des în jurnalele tv zilnice cum tineri de diferite vârste mergeau în cluburi iar de acolo, odată ieșiți, urcau băuți la volan, drogați și, din păcate, de multe ori nu mai ajungeau acasă în viață.


Din fericire, la Focșani, astfel de cluburi aproape că au fost uitate de tineri și atenția lor a fost îndreptată spre sport.
Astfel, mai bine de jumătate din cei care frecventează Platinum Gym sunt tineri.
Odată intrat în sală, ai surpriza să te regăsești într-un spațiu amplu, foarte curat și în mijlocul unui număr impresionant de mare de adolescenți care iubesc sportul. Majoritatea tinerilor sunt încă elevi, însă programul școlar nu îi împiedică să meargă la sală și să facă zilnic măcar o oră de sport.
Unii spun că e o modă ca tinerii de azi să își construiască un corp cu masa musculară care tinde spre perfecțiune. Chiar așa fiind, privind beneficiile pe care activitățile sportive le au asupra sănătății, nu putem spera decât ca această modă să nu treacă niciodată și să rămână constantă în rândurile viitoarelor generații de tineri. În plus sportul, în general, ajută oamenii să fie mai atenți la tot ceea ce îi înconjoară, să fie mai organizați și mai responsabili.

Vali Kilian în timpul antrenamentelor


Exercițiile fizice combat stresul, conturează mai bine imunitatea organismului și oferă o creștere a bunei dispoziții emanând starea generală de bine. Îmbunătățirea imaginii de sine a adolescenților, le crește încrederea în relațiile cu cei din jur și le asigură energia necesară unui echilibru emoțional pe care, de foarte multe ori, nu il regăsesc în nucleul familial.
„Îmi place atmosfera de aici, îmi place să vin cu prietenii și să lucrăm împreună, să ne încurajăm unii pe alții, să ne ajutăm să creștem împreună.” …a spus unul din adolescenții de 16 ani pentru care activitățile sportive zilnice sunt un mod de viață pe care l-a îmbrățișat de un an.
Imaginea de ansamblu pe care o găsești la Platinum Gym&Fitness din Focșani (B-dul București, nr 12, Zona Sud), la orele de vârf, când sala este plină de tineri, este aceea că dragostea de sport îi adună în acest loc, îi ajută să fie mai sănătoși, mai educați, mai echilibrați, mai sociabili și, peste toate, mai frumoși.

Doina Mustățea

Lasă un răspuns