[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La Microsoft se vorbește românește

Limba română este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft. România, lider în tehnologia informației.

54007949

România a dovedit că este un lider în tehnologia informației și nu mai este un secret pentru nimeni că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume, a declarat, luni, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA, la Summitul Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului.

„Am onoarea să însoțesc în aceste zile la București o delegație din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM și Microsoft până la Hewlett Packard. Statele Unite ale Americii văd multe oportunități în dezvoltarea unor relații în domeniul ciber security cu România. Vrem să creăm un spațiu de internet cibernetic mult mai sigur. Una dintre cele mai bune căi pentru a ajuta România să-și protejeze rețelele este să continuăm implementarea de noi proiecte. România a dovedit că este un lider în tehnologia informației. Și, când spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din România care a lansat o soluție revoluționară de securitate cibernetică numită Box, destinată strict utilizatorilor casnici. Știm deja că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume’, a subliniat Andrews.

PUBLICITATE CREDITE EXTRABANCA

„Există mult loc pentru creștere în dezvoltarea parteneriatelor dintre România și SUA. Pentru asta, e foarte bine să nu impunem legi care să oprească interoperabilitatea sau să țină în loc inovarea. Guvernul și industria trebuie să conlucreze foarte bine. Cyber security este un loc unde putem să asigurăm o prosperitate comună pentru ambele țări”, a afirmat oficialul american.

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/, împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București, organizează, în perioada 11 — 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică.

 

Sursa: www.agerpres.ro