[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La Panciu s-a inaugurt singurul observator astronomic deschis într-un liceu din România

files (2)
Liceul Iona Slavici din Panciu (foto Ziarul de Vrancea)

Elevii liceului „Ioan Slavici” din Panciu beneficiază, începând de vineri, de singurul Observator astronomic deschis într-o unitate școlară din România, relatează agerpres.ro

Aceasta este afirmația primarului Iulian Nica făcută pentru Agerpres. Obiectivul dispune de un spațiu cu cupolă și de telescoape moderne cu ajutorul cărora vor putea fi studiate fenomenele care se petrec în spațiul cosmic.

Liceul „Ioan Slavici”, redeschis oficial, a fost reabilitat și dotat printr-un proiect inițiat de primăria din localitate, a cărui finanțare, în valoare de 30.494.078 de lei, a fost asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regională și de la bugetul local.

02261821378964961
Fațada liceului dn Panciu

„Investiția se constituie, în fapt, într-un vis împlinit pentru elevi, dar și într-o promisiune concretizată de primăria orașului”, în activitatea căreia „învățământul a devenit și va fi un domeniu prioritar”. (Iulian Nica – primar).

Au fost construite două corpuri noi, concomitent cu reabilitarea și modernizarea, printr-o arhitectură originală, a clădirii existente, s-au constituit 16 laboratoare de specialitate — matematica, limba româna, limbi moderne, informatică, biologie, chimie, fizică, științe economice, contabilitate, fizică, chimie, științe socio-umane, precum și o sală multimedia destinată cursurilor interactive, toate dotate cu tehnologie nouă de predare. În incinta liceului din Panciu a fost constituit și Muzeul „Ioan Slavici”, într-un spațiu special destinat.

Mai multe pe: agerpres.ro