[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La Pomârla (Botoșani) italienii construiesc un centru pentru bătrâni.

O fundație din Italia va realiza în județul Botoșani, potrivit btonline.ro, un centru medico-social destinat bătrânilor rămași singuri și care nu se pot descurca din pensia de 500-600 de lei pe care o primesc.

Această fundație din Tirolul de Sud nu este la primul gest caritabil pe care îl face în comuna Pomârla. În urmă cu mai mulți ani, italienii au construit o grădiniță după care au trimis ajutoare copiilor și familiilor sărace din această zonă. Acum, ei se îndreaptă către bătrâni. Săptămâna trecută, la Pomârla au ajuns două tiruri cu materiale de construcție pentru noul centru.

„Important este că am dat startul acestui proiect. Am fost de curând în Italia și nu am cuvinte să le mulțumesc, mulțumesc tuturor voluntarilor din regiunea autonomă Bolzano, regiunea Tirolul de Sud. Avem în plan să denumim acest centru, centrul de servicii medico-sociale Sud Tirol. Deocamdată, Primăria Pomîrla va trebui să facă proiectarea, vine cu terenul și fundația. Tot ce înseamnă structură de beton pe care să înceapă construcția centrului. Avem elementele de lemn aduse în două transporturi, avem instalațiile sanitare, electrice. Elemente de mobilier. Sunt lucruri de calitate”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Centru social cu 20 de locuri

Într-o primă etapă, centru va avea în jur de 20 de locuri iar ulterior s-ar putea extinde capacitatea. Atât autoritățile locale cât și italienii vor să vadă care sunt costurile de funcționare și cum se vor descurca.

Întregul efort ajunge să coste aproximativ 200.000 de euro iar dacă centrul va fi extins se va ajunge la 400.000 de euro.

foto: btonline.ro

Lasă un răspuns