[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La Roma polițiștii municipali vor controla biletele și vor da siguranță călătorilor

  Vigili urbani, adică polițiștii municipali (locali) din Roma vor urca în autobuzele de pe rutele cu probleme (furturi, agresiuni asupra șoferilor etc). Mai mult, aceștia vor controla și biletele, potrivit romait.it

Măsuri extreme care arată situația de degradare, de periculozitate la care s-a ajuns pe transportul în comun din capitala Italiei. Acțiunile sunt rezultatul unui acord între Poliția Municipală din Roma și ATAC (societatea de transport în comun). Scopul este acela de a garanta mai multă securitate pasagerilor dar și un suport dar controlorilor de bilete de pe mijloacele de transport.

  Începând cu 18 februarie, agenți ai Poliției Municipale vor activa pe rutele care pleacă de la 6 din capetele de linie (piazza dei Cinquecento, Anagnina, Verano, Laurentina, Lido Centro e piazza Mancini), dar proiectul are în vedere controlul a 14 zone din Roma, între care Ponte Mammolo, Tiburtina, Grotte Celoni, piazzale Clodio, largo Preneste, piazzale dell’Agricoltura, Cornelia, Monte Mario. Circa 50 de agenți (câte 3 pentru fiecare echipă de controlori) vor fi în serviciu și vor urca aleatoriu în autobuze pentru a face verificări.

La Roma, 35% dintre pasageri urcă fără bilet, producând pierderi de peste 90.000.000 € societății de transport ATAC. Și numărul controlorilor a crescut în ultimul an, de la 160 la 200, aceștia dând peste 170.000 de amenzi (circa 470 pe zi în medie).

Rodica Ciobotaru

 

Lasă un răspuns