[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

La Valleggio (Verona ) – miss și meșteșuguri românești de 1 Mai

Două evenimente într-o zi de sărbătoare au marcat pentru câteva momente viața românilor din Valleggio, provincia Verona. O zi sărbătorită în întreaga lume, dar neuitată nici de românii din localitate. O comunitate numeroasă, ca mai toate comunitățile românești din Peninsulă, pusă în mișcare de Asociația „Casa Dacia” care, la fel cum de multe alte ori, a pus suflet și muncă în organizare.

Pentru prima oară, pe 29 mai 2018, a avut loc la Valleggio un concurs de miss, chemat de organizatori „Miss Dacica”. Andreea Toderasc, 18 ani, din Valeggio, a fost fericita câștigătoare a titlului, fetele participante  răspunzând întrebărilor de cultură generală și dicție.

 

Andreea Toderasc – Miss

Nu pot sa descriu în cuvinte emoțiile fetelor, dar si bucuria lor dupa concurs. Multumesc fetelor, juriului” a spus Camelia Bichiș, președinta asociației, inima acestei organizații care reușește să adune românii în mod frumos și constructiv, realizând o imagine curată a comunității din Valleggio.

     Și cum 1 Mai muncitoresc nu înseamnă doar muzică si gastronomie, anul acesta a avut loc, tot în premieră, un concurs de artă și mesteșuguri. Prezent la eveniment, consulul Călin Bichiș de Consulatul României din Trieste care a felicitat și susținut talșentele și meseriașii prezenți cu exponatele lor: Rudolf de la Busolengo , traforaj; Lucian Volta Mantovana (pictura în ulei), Giulia de la Peschiera (desen în creion). Formația Nocturn a fost cea care a acompaniat muzicat întreaga desfășuirare și a scos la joc românii dornici de melodii de acasă. 

      Mulțumiri se aduc vice-președintelui asociației, Ala Costas, colaboratorilor radio #RSV Delia Primicheru si Ciprian Primicheru, lui Feri Balint si Sorin Vornicu, precum și voluntarilor: Dan, Andrei, Aurel, Claudia, Maria, Florin, Dorina, Irina si bucătarului „nostru” Alberto Giovani Dino pentru implicare, Monicăi Popa pentru prăjiturile gustoase.

C.B.

 

 

Lasă un răspuns