[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Lacrimi în Turcia pentru victimele atentatului din10 octombrie

Dublul atentat sinucigaș de la Ankara, cel mai sângeros comis vreodată în Turcia, a făcut cel puțin 97 de morți, potrivit unui nou bilanț prezentat duminică seară de serviciile premierului Ahmet Davutoglu.

„Am decis să decretăm trei zile de doliu național”, a declarat primul ministru turc, într-o conferință de presă, potrivit AFP.

Dublul atentat care a vizat sâmbătă la Ankara o manifestație pentru pace a fost comis foarte probabil de doi atentatori sinucigași, a specificat Ahmet Davutoglu.”Există probe concludente care demonstrează că acest atac a fost comis de doi kamikaze”, a subliniat premierul turc, în fața presei.

SUA au condamnat sâmbătă atacul „terorist oribil” din Turcia. „Statele Unite condamnă cu fermitate atacul terorist de astăzi—sâmbătă — la Ankara, în Turcia. Faptul că acest atac a avut loc înaintea unei adunări pentru pace subliniază perversiunea celor care sunt responsabili”, a afirmat Casa Albă, într-un comunicat.

Citește mai mult: http://www.agerpres.ro/externe/2015/10/10/trei-zile-de-doliu-national-in-turcia-dupa-dublul-atentat-din-ankara-18-24-44