[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Lansare de carte la Roma a unui român de peste Prut

Alianța Românilor” în parteneriat cu mai multe asociații românești din Italia, va găzdui pe 1 iulie 2017 lansarea unei prime apariții editoriale semnate de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, „Blocați în labirint”. Începând cu această săptămână, cartea va fi disponibilă pentru marele public în mai multe orașe europene: Bruxelles, Barcelona, Roma și Goteborg.

Foarte puțină lume cunoaște Republica Moldova. Acest mic stat la granița Uniunii Europene este o nebuloasă, chiar și pentru mulți români. Un al doilea stat românesc, creat la dispariția Uniunii Sovietice, a cărui singură menire era să se unească cu Patria-Mamă, este actualmente statul cu cea mai înaltă rată a migrației, la nivel mondial, după Siria. Cartea „Blocaţi în labirint” este o experienţă editorială unică, scrisă de un român din dreapta Prutului pentru a fi dedicată în primul rând cetăţenilor Republicii Moldova. Lucrarea relevă principalele mituri fondatoare pentru statul dintre Prut și Nistru şi explică motivele pentru care este ultimul stat din Europa.

„Nu cred că sunt vreun mare scriitor, dar mă bucur că am reușit să inventariez şi să demontez majoritatea atacurilor și minciunilor exprimate împotriva ideii unirii Republicii Moldova cu România. Și, după cum bine știți, nu sunt puține deloc. E un pas înainte al mișcării unioniste și, sper, un punct de pornire în discursul pe care să îl avem înspre restul compatrioților noștri, unii poate binevoitori, dar neștiutori ai realităților și fragili în fața manipulării anti-românești și anti-europene fără precedent care are loc în spațiul dintre Prut și Nistru”, a declarat autorul lucrării. Prima lansare a cărții „Blocați în labirint” are loc miercuri, 28 iunie, de la ora 19:00, în Bruxelles, la bar-lounge-ul 133 Chez Adrien din rue Jourdan 133, în contextul în care miercuri se împlinesc 77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când trupele sovietice au ocupat, drept consecință directă a Pactului Molotov-Ribbentrop, vechile teritorii ale Basarabiei, nordului Bucovinei și Ținutului Herţei, o suprafață totală de 50.762 km pătrați cu aproximativ 4 milioane de locuitori.

George Simion

Tot legate de momentul 28 iunie 1940 vor avea loc și următoarele lansări: vineri, 30 iunie, Barcelona, de la ora 17:00 în librăria PUNCT (Carrer de provenca 25); sâmbătă,1 iulie, Roma, de la ora 16:00 în hotelul ESPOSIZIONE (Via Nazionale, 66); 2 iulie, Goteborg, de la ora 12:00 în parohia ortodoxă din Mariagatan, 28.

Lansările de carte vor continua cu un turneu în Republica Moldova și România, anunță Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Victoria Grosu Vremeș