[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
Young carer walking with the elderly woman in the park

Laura, Lina, Luminița și altele: iată primele 120 de badante de bloc

La cinci ani după prima experiență la Bologna, proiectul  „Badante di condominio” (badante de bloc) oferă rezultate foarte bune și implică din ce în ce mai multe orașe italiene, potrivit Corriere della Sera.

120 de femei, asistente domiciliare au absolvit cursul care a început în 2017 și s-a derulat în treisprezece localități din zona Parma. Una dintre absolvente se numește Laura Solinas. Laura a intrat în serviciu încă din toamnă, în complexul Case Gombi din Sala Baganza, în zona Parma. În prima zi de lucru în aceste apartamente îngrijea șase persoane și „orele mele – explică Laura – au fost împărțite între ele săptămânal”. „Facem puțin din toate, de la asistența psihologică la cea pentru probleme practice, de la medicamente la boilerul care nu pornește”, spune Laura.

Lina vine din Egipt și până acum puțin timp îi era frică să-și spună numele, pentru că-i amintea călătoria sa din Egipt în Libia și de acolo Grecia și Turcia, apoi Italia.

Am locuit la Felino timp de 9 ani și mă simt bine. Îmi place slujba asta, o fac din toată inima. În toate persoanele pe care le-am asistat, am văzut părinții și bunicii mei. Și, în ciuda experienței mele, ceea ce am învățat la acest curs a fost foarte mult. Sper că și alte îngrijitoare ca mine fac același lucru”, a spus Luminița Cărbunescu, o îngrijitoare româncă absolventă a cursului.

97% dintre cei care au absolvit cursul sunt femei, dintre care doar două din zece sunt italiene. Celelalte – doar pentru a menționa cele mai numeroase grupuri – provin din Moldova, Senegal, România și Ucraina.

Sursa: http://www.corriere.it/buone-notizie/18_marzo_01/laura-lina-altre-ecco-prime-120-badanti-condominio-f96300d2-1d69-11e8-816c-92c77108475f.shtml

Lasă un răspuns