[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Lavinio, Italia: 4 romani denuntati pentru taierea porcului

Romanii au emigrat in Italia cu catel, cu purcel, cu traditii, obiceiuri, naravuri si tot ce tine de „romanism”. De data aceasta traditia i-a lovit pe patru romani din localitatea Lavinio, la cativa km de Roma.

Patru romani si un italian s-au pus pe taiatul porcului. Lucrur firesc pentru romani, nu si pentru vecini care, la auzul guitaturilor disperate ale animalului, au chemat politia. Acestia au gasit, in curtea casei unde locuiau romanii, animalul abia sacrificat, „in lipsa oricarui mijloc elementar de igiena, securitate si sanatate, ucis fara nici un fel de precauitie pentru ca acesta sa nu traiasca suferinte inutile” dupa cum scrie IlMessaggero.it.

La fata locului au ajuns si inspectorii Asl (sanepid), care au confirmat modalitatea sabateca cu care animalul a fost ucis.

Porcul fusese achizitionat de la o societate de profil care nu ar fi trebuit sa-l vand viu si care, acum, este anchetata in ceea ce priveste de vanzare si transport. 

Romanii si italianul (toti intre 35 si 40 ani) au fost denuntati pentru maltratare de animale si taiere clandestina. Pedeapsa este intre 6 luni si un an de detentie si amenda pana la 150.000 euro. 

 

Lasă un răspuns