[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Lebadanti.it, site-ul care dă de muncă femeilor în Italia  

             Un mesaj primit la redacție de la site-ul www.lebadanti.it ne-a făcut curioși să știm mai multe despre acesta. Cuvântul „badante” a intrat în această formă și în vocabularul român astfel că, oricine-l aude, nu face decât să meargă imediat cu gândul la femeile și fetele românce care au grijă de familiile din Italia. Am vorbit astfel cu Valerio Carboni, ideatorul acestui concept și administratorul  site-lui.

Valerio Carboni -lebadanti.it

       – De unde această idee, Vlerio?

       – Ideea mea are un drum mai lung. De formație economist, cu activitate la Londra mai mulți ani, am decis ulterior să mă întorc la Roma. După ce am stat în finanțe acolo, am decis ca la Roma să mă ocup de microcredite, după care am intrat în câmpul asistenței sociale și al comunicării. Aici am descoperit această lume a badantelor dar din întâmplare și de nevoie. Iar nevoia o povestește Valerio AICI, într-un material pe site-ul său. 

       – Cum, având clienți pentru microcredite?

       – Nuuu. Am făcut un site de servicii pentru toate categoriile descoperind însă că cele mai acitve erau badantele. Site-ul nu prea mergea sau, mi bine zis, mergea datorită lor. Așa că, acum un an, am decis să fac unul exclusiv de servicii pentru badante și familiile italiene. Un punct de legătură între ele și familile noastre.

      – Cum merge site-ul?

       – Neașteptat de bine. Dincolo de anunțurile prin care doamnele și domnișoarele găsesc de muncă iar italienii găsesc ajutoare valide pentru familiile lor, public deseori materiale informative: legi, decrete, sfaturi, vorbesc despre drepturile și îndatoririle lor, despre contractele de muncă…

 


     

       Pentru că trebuie să recunoaștem, deseori italienii profită de situația lor, a celor venite de departe. Cea a „badantelor” e o categorie puțin menajată și ajutorată. Să luăm cazul de acum, al crizei de corona virus. Toate categoriile au primit ajutoare de la stat mai puțin ele, badantele, deși situația lor nu e nici pe departe roză. E un adevărat Far West aici, în acest domeniu. E o junglă iar noi încercăm să aducem puțină lumină.

      – Cum funcționează?

     – E destuld e simplu dar lucrăm mereu pentru a simplifica și a fi de ajutor cu acest site. Zilnic avem în jur de 20 de înscrieri atât din partea familiilor care caută cât și din partea celor care au nevoie de un loc de muncă. Într-un an de zile am ajuns la un trafic de 30.000 utilizatori lunari, ceea ce nu e deloc rău.

        Am intrat și noi pe site și, într-adevăr, pe vremuri de criză dar ți în cele bune site-ul e un real ajutor. Căutați site-ul www.lebadanti.it, înregistrați-vă și puneți anunțul pe care doriți. SUCCES!

Interviu realizat de Cristi Merchea       

 

Lasă un răspuns