[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Lege ”sanatoria” în USA: 5.000.000 de străini vor fi legalizați

america

Act istoric al administrației USA care prezintă un nou sistem de reguli pentru cei imigrați ilegal

 ”Tradiția noastră de a primi miloane de emigranți ne-a dat avantaje enorme, a făcut din noi o națiune dinamică, tânără, antreprenorială” a început Barak Obama discursul televizat care va schimba viața a circa 5.000.000 de emigranți și care, cu siguranță, va influența cu siguranță alegerile din 2016

Problema exploatării milioanelor de străini fără documente, în diferite câmpuri ale muncii, este una dintre problemele cu care  președintele a justificat acțiunea sa. Pe această temă el acuză republicanii pentru că au blocat în Cameră o reformă care trecuse deja prin Senat și care ar fi introdus ”o cale de regularizare prin intermediul plății amenzilor”.

Dat fiind faptul că instituția Congresului nu a fost capabilă să intervină într-o problemă atât de importantă, președintele a enumerat trei acțiuni prin care va începe, folosind propriile puteri executive.

  1. întărirea controalelor la frontiere care deja în ultimii ani ai acestei Administrații au redus semnificativ fluxurile ilegale;

  2. realizarea mai ușoară și mai rapidă a eliberării vizelor pentru emigrații cu înaltă calificare;

  3. rezolvarea problemei emigranților care există deja pe teritoriul SUA: expulzarea și rempatrierea criminalilor, membrilor bandelor etc, NU ar fi ”nici realistic și nici justă”.Și nici ”deportarea acelor milioane de străini care lucrează drastic de ani de zile, mulți dintre care au copii aici” a mai adăugat preșewdintele Obama.

    Urmăriți discursul presedintelui american redat de repubblica.it:

http://video.repubblica.it/mondo/obama-basta-ipocrisia-amnistia-e-la-situazione-attuale/184113/182964?ref=nrct-2

 

     Emigranții, o bogăție pentru America

”Dacă sunteți aici de mai bine de cinci ani, spune președintele, și, în particular, dacă aveți copii născuți în America, puteți ieși la suprasfață, puteți să vă înscrieți pe liste special create, să plătiți taxele legale și rămâne aici pentru o perioadă.

Un alt semn al schimbării este posibilitatea dată copiilor născuți în America de a deveni automat cetățeni americani ” fărtă ca părinții să beneficieze de același tratament însă.

Aceștia vor obține permise de ședere cu o valabiulitate de trei ani, care vor putea fi reînoite.

Emigranții sunt o îmbogățire a societății noastre, a concluzionate președintele american. Aceasta este o dezbatere despre identitatea noastră, despre cine suntem noi. Nu putem fi țara unde copiii trăiesc cu angoasa că mamele vor fi deportate”

Ultima frază este un citat din Biblie: ”Odată am fost și noi străini”.

 

Criticat de republicani pentru acțiunea sa ”în afara Constituției” și măsurile populiste, nerealiste, acești privesc cu frică la alegerile din 2016 când această masă de emigranți regularizați vor avea greutatea loc ca electori.

sursa și foto: repubblica.it