[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Legea bugetului de stat pe anul 2018 în Italia. Mai mulți bani pentru familie

Recent a fost înregistrată de Executiv pentru adoptare forma finală a Legii bugetului pentru anul 2018. Printre inovații au fost introduse noi facilități fiscale pentru familii și tineri.

Una dintre măsurile fiscale prezente este reducerea cu 50% a contribuțiilor datorate statului pentru angajații cu vârsta de până la 35 de ani (în prezent există o măsură care se aplică doar tinerilor cu vârsta de până la 29 de ani), în limita a 3.000 de euro. Numai pentru anul 2018 se va aplica reducerea. Vor fi eliminate contribuțiile pentru angajații din agricultură cu vârsta de până la 40 de ani.

În Legea bugetului pe anul 2018 s-a introdus reducerea de 19% pentru abonamentele pe mijloacele de transport public în comun, în limita a 250 de euro, pentru abonamentele la autobuz, metrou și tren, care poate fi local, regional sau interregional. Aceeași reducere se va aplica și abonamentelor achiziționate de angajatori pentru angajați sau rude.

Se vor aloca sume mai mari Fondului Social pentru Ocuparea Forței de Muncă și Formare Profesională. Valoarea suplimentară alocată acestui fond este de două milioane de euro, alte zece milioane fiind alocate burselor dedicate învățământului universitar.

Bonus pentru proprietarii de locuințe:

  • Ecobonus – (economisire energie electrică) reducerea cheltuielilor cu până la 65%;
  • renovarea clădirilor de locuințe – reducere de 50%;
  • dotarea cu mobilă a locuințelor – reducere de 50;
  • consolidarea antiseismică a imobilelor situate în regiunile cu risc seismic mare – reducere de 70-80%;
  • a fost introdus și un Bonus Verde pentru sistematizarea și întreținerea grădinilor, teraselor, balcoanelor și curților – reducere de 36%.

leggioggi.it

Lasă un răspuns