[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Letonia. „Medic pentru Lume”, o statuie dedicată celor din prima linie împotriva virusului covid

      O sculptură imensă dedicată eforturilor depuse de doctori, asistente şi ceilalţi membri ai personalului medical în timpul pandemiei de COVID-19 a fost inaugurată în Letonia, informează Vocea Basarabiei citùnd DPA.

      Sculptura de şase metri, intitulată “Medic pentru Lume“, a fost dezvelită marţi în faţa Muzeului Naţional de Artă din Riga, purtând   semnătura sculptorului Aigars Bikse, profesor la Academia de Arte din Letonia.

       Ea înfăţişează o doctoriţă purtând mască şi mănuşi de protecţie, care a părăsit camera de tratament şi face un exerciţiu de întindere a muşchilor, cu ochii închişi, pregătindu-se pentru următoarea perioadă de gardă medicală.


      “Prin această sculptură, am dori să exprimăm că este datoria noastră ca societate să ne asumăm responsabilitatea de a ne asigura că medicii beneficiază de condiţii adecvate şi că sunt recompensaţi în consecinţă pentru a putea să îşi îndeplinească sarcinile de lucru”, a precizat Aigars Bikse.

Sculptorul consideră că pandemia de coronavirus şi teama de moarte i-a determinat pe mulţi oameni să-şi schimbe perspectiva asupra corpului medical.

      Potrivit artistului leton, noua sculptură, realizată din spumă poliuretanică, a fost creată în mod deliberat la o dimensiune impresionantă.

      Sculptura a fost realizată printr-o iniţiativă publică care s-a concretizat în doar câteva săptămâni, plecând de la o idee a artistului menţionat. Douăzeci de companii şi organizaţii au fost implicate în acest proiect.

Lasă un răspuns