[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Librăria lowcost – o afacere care pleacă din Barcelona

În fiecare zi întâlnim cuvântul Low costDe la categorisirea biletelor de avion și a croazierelor,  sau a diferitelor oferte și până la prețurile alimentelor sau ale multor altor servicii. Dar uite că,  din varietatea atractivă a acestui nume în reclame, ideea a poposit și în lumea cărților: La Barcelona (Spania) am descoperit o „librărie Low cost”. Și nu oriunde, ci pe o stradă unde sunt toate magazinele cu pretenții.

Patronul librăriei spaniole spune ca în urma crizei a decis sa schimbe ceva, de la decor și până la ideea de a vinde cărți Low cost…

Oferta este atractivă pentru ca poți sa revinzi cartea după ce ai citit o si nu vrei sa o păstrezi… Librăria atrage clienții prin turnul de carte care tronează în mijlocul sălii principale, dar și prin faptul ca există o mașină de tiparit și una de legat cărți, ambele foarte vechi dar bine conservate.

Așadar, dacă pur și simplu vrei sa răsfoiești o carte, să petreci o oră de liniște sau să te abați din vacarmul orașului, aici te poți așeza confortabil pe un scaun și citi sau sta cu gândurile tale. Ambientul este exclusiv dedicat liniștii intelectuale și sufletești. Mai ales că, încă de la intrare, mesajul este cât se poate de clar pe ușă: Bine ați venit!”

Aici poți găsiți cărți la mâna a doua, în condiții perfecte, dar  poți să și  revinzi pentru că mereu există cărți citite și cărți care trebuie citite. Din acest motiv le cumpărăm și le vindem, să nu rămâneți fără cărți niciodată” spune directorul librăriei. 

Librăria nu este unică, numele său Re-Read Libreria LowCost găsindu-l din Insulele Baleare și până la San Sebastian, nord-estul țării, într-o rețea de 41 de librării. Semn că afacerea a prins și că și modelul în franciză e profitabil. 

Rodica Ciobotaru – Barcelona

Lasă un răspuns