[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

LOCURI DE MUNCĂ PENTRU INFIRMIERI ŞI ASISTENŢI

Anglia oferă locuri de muncă pentru româniinfirmiri

Deşi aproape jumătate dintre britanici se opun liberei circulaţii a românilor, azilele de bătrâni din Anglia au mare nevoie de personal calificat şn meseria de infirmier(ă) şi asistent(ă) medical(ă). Ofertele de joburi sunt exclusiv pentru concetăţenii noştri, iar salariile sunt cuprinse între 1.000 si 1.500 de lire sterline.
Compania BRG a anunţat că recrutează infirmieri şi asistenţi medicali de ambele sexe, cu anumită experienţă, pentru lucrul în azile de bătrâni din intreaga Anglie. Contractul minim este de 12 luni. Plata pentru infirmieri este de 6,5lire sterline/ora, iar pentru asistenţii medicali autorizaţi în Anglia, de 14 lire sterline/ora. Cei care aplică pentru un astfel de job trebuie să îndeplinească urmatoarele cerinţe de bază:
– vârsta, de maximum 50 ani;
– limba engleză, la nivel conversaţional;
– fără cazier.
Condiţii la angajare
În cazul fetelor este considerată experienta suficientă ingrijirea acordata unei rude bolnave. De asemenea, aplicantele corespund cerinţelor privind practica în timpul şcolii, dacă au absolvit studii precum psihologie, asistenţă sociala, farmacie, scoală post liceală sanitară, medicina sau altele similare. Baieţii trebuie să facă dovada că au „patalama” oficială de infirmier şi să cunoasca limba engleză la nivel mediu. În cazul asistenţilor sau asistentelor medicale, aceştia trebuie să facă dovada că au absolvit studii în domeniul medical sau au lucrat în domeniul medical. Aceste categorii de personal medical pot lucra ca asistenţi medicali, dacă au autorizare din partea autorităţilor britanice din domeniu. Dacă nu, pot lucra ca infirmieri, până obţin autorizarea, urmând să lucreze apoi pe funcţia de asistent(ă) medical(ă).
Pregătire
Paşi de urmat pentru cei care vor să aplice în meseriile menţionate sunt următorii:
– stabilirea unui interviu cu BRG, pentru înscrierea în program;
– completarea dosarului şi stabilirea datei de plecare (acestea au loc în fiecare săptămână, dar locurile sunt limitate);
– la sosire în Marea Britanie, participaţi la o sesiune de informare între una şi patru săptămâni, iar cazarea, micul dejun şi cina sunt incluse;
– pe perioada şederii la sesiunea de informare, primiţi asistenţă cu: deschidere de cont bancar, programare pentru Naţional Insurance (asigurările sociale), documente de înregistrare la autorităţile din Marea Britanie, înformaţii privind înregistrarea la oficiul de muncă şi alte servicii pentru a lucra ăn legalitate. Tot atunci vi se va comunica unitatea de ingrijire la care veşi fi alocaţi.
Costuri:
– 250 lire sterline la ănscriere,
– biletul de avion,
– bani de buzunar la sosire ăn Anglia: transport local, asigurare medicală, deschidere de cont bancar (aproximativ 200 de lire sterline ăn total)
Informaţii suplimentare
Aplicanţii trebuie să ştie că:
– plata începe de la 6,5 lire sterline/ora, cel puţin un an, pentru a se familiariza cu terminologia în domeniu, a câstiga experienţa şi a obtine autorizarea acolo unde este cazul. Se garantează minimum 35 ore/săptămână;
– cazarea este fie oferită de azil, contra cost, fie veşi ănchiria ăn grupuri o locaţie apropiată, primind asistenţă ăn acest sens;
– responsabilităţi: absolut tot ceea ce face un infirmier sau asistent medical, inclusiv partea de igienă;
– alte costuri: după ce începeţi să lucraţi veţi plăti în rate fixe de maxim 30 lire sterline/săptămână, reprezentând contravaloarea serviciilor primite anterior, timp de 50 săptămâni. Suma include cele patru săptămâni de cazare la sosire şi cursuri de engleză. Dacă perioada de şedere la sesiunea de informare este mai mică şi nu aveţi nevoie de cursuri de engleză şi de asistenţă cu actele pentru obţinerea autorizaţiei, se percep doar 10 lire sterline/săptămână. Detalii, pe facebook.com/brgwork.ro si brgwork.blogspot.co.uk.