[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Loredana și viața dincolo de moarte

 

barmanita moarta cortina

Loredana Tiron, tânăra româncă de 21 de ani ucisă joi, 15 ianuarie, la Cortina, trăiește …

Un act de o extraordinară generozitate, dincolo de moartea fulgerătoare, a concluzionat viața Loredanei Tiron: patru organe au fost donate pentru a salva viața altor persoane. Un gest care ar trebui să umple primele pagini ale cotidienelor italiene, așa cum se întâmplă și cu știrile negative despre români.

Loredana a decedat joi noaptea și, tot în aceeași noapte, cu acordul familialilor, s-a procedat la conservarea inimii, plămânilor, ficatului și rinichilor tinerei românce.

Dinamica accidentului va fi stabilită de anchetatori dar, dacă nemernicia și lașitatea celui vinovat nu ar fi fost atât de mari, probabil că fata ar fi fost salvată. Probabil că, dacă acesta s-ar fi oprit la momentul impactului, Loredana nu ar fi fost găsită în stare de hipotermie avansată, în zăpadă, zăcând aproape inconștientă, de către un trecător de ocazie care a anunțat ambulanța. Era deja prea târziu.

Loredana ar fi împlinit în aprilie 22 de ani. O vârstă la care visurile tinereții te fac să crezi că viața va fi frumoasă și-ți va oferi multe. O viață care s-a frânt dar care continuă, dacă se poate folosi acest termen, în corpurile a patru italieni. Un gest care, așa cum spuneam la început, ar trebui să umple de orgoliu românii, dar și pe italieni, care atunci când aud știri negative despre un român se înverșunează împotriva românilor în general. Un gest care ar trebui, de data aceasta, să-i înverșuneze pe italieni și să spună sus și tare: bravo românilor!