[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Loțiunea tonică, soluția ideală pentru un ten perfect

Secretul pentru un ten perfect este loțiunea tonică folosită în fiecare zi. Ușor de preparat acasă, tonicul îndeplinește rolul de ”limpezire” și de eliminare a resturilor de machiaj, a impurităților și a celulelor moarte, lăsând tenul perfect curat.

tonic fata

Loțiunea tonică curață și hidratează pielea în profunzime,  ajută la închiderea porilor, reduce iritațiile de la nivelul pielii, reglează nivelul pH-ului și dă luminozitate tenului. Poți crea și acasă un tonic cu care să îți răsfeți pielea. Eliminarea reziduurilor de săpun, minimizarea porilor și îmbunătățirea tonusului pielii sunt doar câteva beneficii pe care le poate furniza utilizarea unei loțiuni tonice.

Loțiune tonică cu lămâie

Soluțiile astringente pentru pori măriți îndepărtează impuritățile, urmele de demachiant, surplusul de grăsime și contractă porii. Amestecă un pahar de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie, pune acest amestec într-o sticluță, eventual cu pulverizator. Clătește-te cu această apă pe față, după care aplică crema hidratantă cu care te dai de obicei.

lamaie

Consumul zilnic de apă cu lamaie poate aduce o îmbunatatire evidentă a aspectului pielii, acționând ca un remediu antiîmbătrânire și având posibilitatea de a elimina ridurile și punctele negre.

Datorită proprietăților antiseptice naturale, lămâia poate deveni un aliat de nădejde în tratarea problemelor legate de piele.

Loțiune tonică cu oțet de mere

Oțetul de mere este minunat pentru sănătate. Este anti-viral, anti-bacterial si anti-fungic. Conține o cantitate mare de potasiu care ajută la întărirea firului de păr și la albirea dintilor.

Pentru o mască de față care hidratează și catifelează, folosește următoarea rețetă: amestecă 2 linguri de miere, o lingură oțet de mere și suc de lămâie. Aplică amestecul rezultat pe ten și ține-l pe față timp de 20 de minute. Apoi clătește cu apă caldă și imediat cu apă rece. Poți folosi această mască de 3 ori pe săptămână.

Pentru negi, folosește un disc demachiant înmuiat în oțet de mere, dar prinde-l cu un plasture și lasă-l să acționeze pe parcursul întregii nopți.

Loțiune tonică cu suc de castravete

Amestecă sucul a doi castraveți mici cu o jumătate de cană de suc natural de mere și aplică amestecul respectiv pe față, lăsându-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

castravete

Pentru a oferi o senzație răcoritoare tenului tău amestecă sucul de la un castravete mic cu o lingură de lapte și două linguri de mentă tocată mărunt. Aplică pe față și lasă să acționeze preț de câteva minute.

 Loțiunea tonică are efecte optime atunci când este rece. În timpul verii, o poți ține la frigider. Tenul poate fi tonifiat și cu ceaiuri din plante ( mușețel, albăstrele) sub formă de cuburi de gheață, cu apă termală sau chiar cu apă minerală.