[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Made in Italy și noua frontieră a luptei împotriva falsurilor alimentare

Sembra italiano ma non lo è: un'app per smascherare il falso made in Italy

54 miliarde euro este cifra de afaceri a produselor Made in Italy false.

Pe lângă  produsele arhicunoscute sau, mai bine zis, pentru a câștiga de pe urma numelor consacrate, o piață neagră a produselor contrafăcute crește eponențial pe zi ce trece. Pentru a contracara acest fenomen, Reliabitaly promovează o arhivă a produselor italieneșticertificate și o aplicație pentru smartphone, relatează cotidianul repubblica.it.

Folosind etichete asemănătoare și înșelătoare la prima vedere („parmesan”, Asiago”, oțetul balsamic de Modena tot fals) o multitudine de producători fără scrupule au scos pe piață produse contrafăcute care anul trecut au depășit cifra de 54 de miliarde de euro, adică dublu față de ceea ce exportă Italia original, potrivit raportului Assocamerestero din decembrie 2016. Daune enorme aduse economiei italiene dar și consumatorilor din întreaga lume.

Pentru a contracara acest fenomen și a informa consumatorii, associația non profit  Reliabitaly, născută pentru a tutela produsele made in Italy în lume, a realizat o aplicație care permite recunoașterea și distingerea produselor originale de cele false. 
 Ea este utilă atât italienilor cât și celor din străinătate. Mai multe și aplicația aici.