[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

MAE: Un consul se deplasează în Lamezia-Terme, pentru a acorda asistență româncei sechestrate

Consulatul General al României la Bari s-a autosesizat cu privire la cazul româncei sechestrate și a întreprins, de urgență, demersuri pe lângă autoritățile competente italiene, în vederea obținerii unor informații oficiale privind identitatea și situația victimelor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns la solicitarea AGERPRES.

„Un consul din cadrul oficiului consular de la Bari se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistență consulară”, precizează MAE.

MAE menționează că, până la momentul actual, „nici Ambasada României la Roma și nici oficiile consulare de la Bari și Catania nu au fost notificate de autoritățile italiene cu privire la acest caz”.

De asemenea, arată sursa citată, până în prezent, la nivelul oficiului consular de la Bari nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară referitoare la situația respectivă.

„Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile locale, acordând întreaga asistență consulară necesară”, subliniază MAE.

Agerpres

Tânără româncă de 29 de ani violată și ținută în sclavie timp de 10 ani în Italia. A născut de două ori în tot acest timp

Lasă un răspuns