[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Mafia italiană: 22 miliarde de euro, cifra de afaceri din agricultură

Mafia a realizat o cifră de afaceri de 21,8 miliarde de euro în sectorul agricol în 2017 în Italia, în creştere cu 30%, potrivit unei estimări anunţate miercuri de Coldiretti, unul dintre principalele sindicate agricole italiene.

„Producţia, transportul, distribuţia şi vânzarea” produselor alimentare au devenit priorităţi pentru crima organizată, spune Coldiretti în acest raport prezentat cu ocazia Zilei Victimelor Mafiei. De la furtul echipamentelor şi maşinilor agricole la extorsiune şi şantaj, mafia este prezentă în toate zonele.

„Mafia condiţionează piaţa agroalimentară prin stabilirea preţurilor recoltelor, gestionarea transportului şi a distribuţiei, controlând întreaga reţea de supermarkete”, se arată în raport.

În acest fel, crima organizată „distruge concurenţa şi piaţa liberă liberă legală, sufocând antreprenorii cinstiţi şi compromite în mod serios calitatea şi siguranţa produselor”, adaugă Coldiretti.

„Agrobusiness-ul a devenit un domeniu de investiţii prioritar pentru crima organizată, care înţelege natura sa strategică”, concluzionează raportul.

În luna ianuarie, circa 200 de membri ai grupării mafiote italiene ‘Ndrangheta au fost arestaţi într-o operaţiune a poliţiei în Italia şi Germania. Clanuri ale familiilor Farao şi Marincola s-au infiltrat în ambele ţări în afaceri cu vinuri, brânză, ulei de măsline, colectarea gunoiului şi restaurante.

Citeste mai mult: adev.ro/p5y4yi

Lasă un răspuns