[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Magazin chinezesc din Orvieto tâlhărit de doi români

Joi, 27 octombrie, doi cetățeni români au intrat într-un magazin din Fabro Saclo (Orvieto – centrul Italiei) tâlhărind și jefuind proprietara acestuia, potrivit orvietonews.it

În jurul orei 11, cei doi s-au asigurat că magazinul era gol și au intrat cu fețele descoperite și fără arme. Proprietara magazinului, o femeie de 41 de ani de naționalitate chineză, a fost bătută și legată cu haine luate din rafturile magazinului, după care cei doi au sustras banii din casa de marcat fugind. La ieșire au dat peste proprietara magazinului alăturat care,  având suspiciunea că ceva rău s-a întâmplat, a intrat și a acordat primul ajutor victimei, chemând carabinierii.

Pe durata zilei de joi, forțele de ordine au securizat și cercetat zona, mai ales că femeia care dăduse alarma văzuse și mașina cu care aceștia fugiseră ca fiind cu numere românești. Echipe în civil și militare au făcut cercetări până spre seară când cei doi au fost blocați și conduși în cazarma din Orvieto. În fapt, unul dintre ei a încercat după amiază să urce în mașina supravegheată de militari, fiind reținut. Spre seară și complicele său era reținut în grajdul unei ferme unde ascunsese și marfa furată.

A fost recuperată întrega sumă, de 400 de euro, și hainele furate. Un aport deosebit la prinderea lor a fost cel al cetățenilor care au dat informații militarilor.