[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Magie de Crăciun

Unicul lor regret este acela ca nu au petrecut de mult timp un Craciun in peisajul feeric românesc.

15666474_1338943972845179_993824318_n

Crăciunul… înseamnă magie, colinde, steluțe în ochii copiilor indiferent de vârsta și rolul pe care îl au. Că e bunic, părinte sau nepot cu ei am plecat la colindat pentru prima dată la Roma și am trăit împreună o experiență unică.

Să spunem ca am reușit să aducem Crăciunul românesc aici -fie la Cenacluri, fie la Academie. Trupa „Color” a transmis magia sărbătorilor de iarnă nu atât prin colindele interpretate, ori prin costumul popular purtat cu mare orgoliu, cât prin bucuria inocenței din noi, aceea de a dărui necondiționat sufletul de copil audienței. Ana-Maria Vremeș,Valentin Ulmenteanu, Jasmine Butnaru, Fabrizio Ricu, Alexandra Popa, Adina Gherga, Iulian Gherga, Elena Lazăr – sunt protagoniștii care au arătat Romei că tradițiile noastre nu vor dispărea, că iubesc România și vor celebra Crăciunul plini de emoții și dragoste mereu.

Toți acesti copii din Trupa „Color” vor fi cursanți ai „Șolii de teatru bilingve” începând cu data de 14 ianuarie. Mai mult de atât, aproape toți studiază muzica în particular: Farbizio-vioară, Jasmine chitară și canto, Alexandra-piano forte și canto, Adina-flaut, Elena-canto. Cei mici Ana-Maria si Valentin, răsfățații trupei noastre, reușesc să ne încânte mereu cu inocența și determinarea lor.

Duminică- după șapte ore de colindat, nimeni nu era obosit. Erau doar foarte fericiți pentru că au reusit să aducă un zâmbet celor prezenți. Unicul lor regret este acela ca nu au petrecut de mult timp un Craciun in peisajul feeric românesc.

Acasă – e un cuvânt care a primit un sens mitic pentru noi, Acasă e aici dacă sufletul, respectul și mândria de român sunt de fapt cântecul și zâmbetul acestor copii. Îi felicit încă o dată și sper să aducem împreună cât mai multe surprize frumoase românilor din Roma.

Sărbători fericite tuturor!

Valentina Popa